Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.12.2023 16:02:41

Jubilejna 30. dirka po Sloveniji med 12. in 16. junijem

Profimedia
Organizatorji kolesarske dirke po Sloveniji so na spletni strani sporočili, da petdnevna preizkušnja ostaja v preverjenem terminu sredi junija. Jubilejna 30. slovenska pentlja bo na sporedu med 12. in 16. junijem prihodnje leto.

Dirka poklicne serije (Pro), sicer drugega najvišjega ranga v koledarju dirk Mednarodne kolesarske zveze (Uci), bo kot vselej predstavljala vrhunec kolesarskega dogajanja v Sloveniji.

Letošnjo 29. izdajo ob 30. obletnici začetkov slovenske pentlje je dobil Italijan Filippo Zana (Jayco-AlUla). Od Slovencev je bil najvišje Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki je dobil zadnjo etapo do Novega mesta, v skupnem seštevku pa je preizkušnjo sklenil na drugem mestu z 18 sekundami zaostanka.Koledar slovenskih dirk na najvišji ravni Ucija ob dirki po Sloveniji predvideva še šest enodnevnih preizkušenj. Marca bodo na sporedu VN Slovenske Istre (17.), Goriške in Vipavske doline (21.), Adrie Mobil (24.) ter nova preizkušnja Brda-Collio (19.).

Sredi maja bo na vrsti VN Gorenjske (19.), v kasnejšem terminu pa bo tudi še VN Kranja (1. 9.). Po koncu dirke po Sloveniji bo še državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu, in sicer 20. ter 23. junija.

Članki iz rubrike