Aleksej Navalni Svet24.si

Foto in video: Navalnega ob Franku Sinatri ...

farmacija, laboratorij Svet24.si

Študij farmacije kmalu tudi v Mariboru

zdravniki, stavka Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo...

skvarc rupnik fb Reporter.si

Šef krščanskega foruma SDS in spolni predator: ...

mura maribor 6 Ekipa24.si

Znana kazen za črno-bele! Mura kriva kot ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

STA
STA
0 30.11.2023 17:36:08

Znano, kakšen bo začetek Toura 2025! To bo nekaj čisto drugega, tudi za Pogačarja in Rogliča!

Profimedia
Christian Prudhomme, direktor najbolj slovite kolesarske dirke na svetu po Franciji, je danes predstavil trase uvodnih treh etap Toura v letu 2025. Poudaril je, da bodo po okusu sprinterjev, ki so bili zaradi konfiguracije terena v minulih letih v uvodu francoske pentlje v podrejenem položaju, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP.

Po hribovitih uvodnih etapah v letih 2020, 2021, 2023 in prihodnje leto ter prologu leta 2022 bodo uvodne tri etape v letu 2025 pisane na kožo specialistom za etapne zmage. "V letu 2025 pričakujem, da bomo imeli v uvodu kar nekaj prvakov v ospredju," je v zvezi s tem dejal Prudhomme.

Uvodno etapo 2025 bo 5. julija gostil Lille, ki je bil v letih 1960 in 1994 že prireditelj uvodnih preizkušenj Toura. Na 185 km dolgi krožni dirki bodo trije krajši vzponi, prireditelji pa so se izognili "tlakovanemu peklu" na trasi slovite enodnevne dirke Pariz-Roubaix.Na drugi etapi med krajema Lauwin-Planque in Boulogne-sur-Mer v dolžini 209 km bosta v zadnjih desetih kilometrih dva krajša vzpona, ki pa sprinterjem ne bi smela povzročiti večjih preglavic, na tretji in pretežno ravninski etapi med krajema Valenciennes in Dunkerque v dolžini 172 km pa bo kolesarski karavani morda največji tekmec močan veter z Rokavskega preliva.

Prihodnje leto se bo dirka 29. junija začela v italijanskih Firencah, zaradi poletnih olimpijskih iger v francoski prestolnici pa se 21. julija ne bo končala na Elizejskih poljanah, temveč v Nici na Azurni obali.

Članki iz rubrike