Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(dž)
(dž)
23.08.2023 10:53:07
Deli članek:

Proga je bila za norce

psno

Les Ménuires, smučarsko središče v Savojskih Alpah, je letos gostilo evropsko prvenstvo v spustu. Nastopilo je šest Slovencev, najvišje med njimi pa se je uvrstila Monika Hrastnik, ki je dosegla odlično drugo mesto.

Po dveh zaporednih naslovih evropske prvakinje je tokrat Monika dopolnila svojo zbirko kolajn na evropskih prvenstvih in osvojila srebrno odličje. Med elitno konkurenco evropskih tekmovalk, kjer so prevladovali domači kolesarji in kolesarke, je izkoristila dobro formo in razmere. Kot je povedala po tekmi, je bila proga kar »divja« in po meri francoskih tekmovalcev. Čeprav ni bila po njenem okusu, si je z izvrstno vožnjo privozila novo odličje.

Monika je bila z dosežkom zadovoljna: "Vesela sem tako svoje srebrne kolajne kot Elenonorine zmage, kar nekaj let se je trudila za ta naslov. Proga mi ni ustrezala, že takoj na ogledu sem videla, da je čisto 'francoska', za norce, z veliko prahu čez skale, tudi slabo zavarovana in res nevarna. Težko sem pridobivala hitrost. Zaradi visoke nadmorske višine je bilo tudi fizično zahtevno. Za šest sekund sem popravila čas iz uradnega treninga, za drugo mesto je bilo dovolj. Vesela sem, da sem cela za nadaljevanje sezone. To je bil dober trening za Andoro, dobro pa je tudi to, da so vsi slovenski fantje ostali celi."

Slovenci so nekaj dobrih uvrstitev zabeležili tudi v mlajših kategorijah. V kategoriji do 17 let je Ažbe Kalinšek osvojil sedmo mesto. Rezultat je glede na težave med vožnjo, ko se je zataknil v skalo, res odličen. V isti kategoriji je Max Žvegla osvojil 27. mesto, kazalo pa je še precej bolje, saj je bil v zgornjem delu med najhitrejšimi. Uspeh reprezentance je dopolnil Jakob Praček, ki je z nekaj smole končal na 22. mestu.