stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 22.08.2023 10:17:14

Odbojkarski spektakel na Ljubljanici že ta konec tedna

visitljubljana.com
Konec tedna bo v Ljubljani prvi turnir v odbojki na vodi na svetu z imenom re:do Volleyball on Water, ki ga ljubitelji odbojke in športnega dogajanja v središču prestolnice že z nestrpnostjo pričakujejo. Sprva bi moral biti na sporedu že 12. in 13. avgusta, a so ga organizatorji zaradi takratnih razmer v državi prestavili na poznejši termin.

Dogodek so si pri odbojkarski zvezi Slovenije zamislili v okviru promocije največjih odbojkarskih tekmovanj pri nas, evropskega prvenstva 2019 in svetovnega prvenstva 2022.

Odbojkarske obračune si bo tako moč ogledati v soboto in nedeljo, 26. in 27. avgusta, na prizorišču med Ribjo brvjo in Tromostovjem, so sporočili iz krovne slovenske odbojkarske organizacije.

V soboto bodo na sporedu obračuni skupinskega dela turnirja, ko se bo v boj za uvrstitev v polfinale podalo po osem dvojic v moški in ženski konkurenci.


Vse bodo nastopile s povabilom organizatorja, slovenske barve pa bodo branili Živa Javornik in Zoja Kolar, Klara Kregar in Lana Žužek, Alan Košenina in Črtomir Bošnjak ter Tadej Boženk in Vid Jakopin.

V nedeljo bodo na programu polfinalna srečanja, veliki finale za ženske se bo začel ob 21. uri, sledil mu bo še moški finale.

Najbolj atraktivni dvoboji bodo potekali v večernih urah na osvetljeni igralni površini, potopljeni tik pod rečno gladino, dogajanje na Ljubljanici pa bo zaznamovala še izjemna kulisa.

Organizatorji so poskrbeli tudi za pester spremljevalni program s plesno predstavo Povodni mož in Urška pod taktirko priznanega koreografa Mihe Krušiča ter nastopi Dua Kamikaze. Zabave ne bo manjkalo tudi v navijaški coni na Stritarjevi ulici, kjer si bo odbojkarske obračune moč ogledati na velikem ekranu.

Članki iz rubrike