franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
9 06.06.2023 08:42:05

Roglič vendarle na Touru?! Na generalki pred Francijo Jumbo-Visma doživela hud udarec!

Profimedia
Ali se bodo pri Jumbo-Vismi zdaj spremenili načrti?

Ponedeljkova druga etapa kolesarske Dirke po Dofineji je poskrbela za precej skrbi in slabe volje v ekipi slovenskega šampiona Primož Rogliča. Jumbo-Visma, ki se s polno paro pripravlja na začetek Dirke po Franciji, ta se bo začela 1. julija, je namreč ostala brez enega pomembnejših mož Stevena Kruijswijka.

Do padca je prišlo že kmalu po začetku druge etape, dodatni pregledi pa so razkrili, da si je Nizozemec ob padcu zlomil ključnico, ob tem pa ima še počeno medenico. Pred njim je zdaj nekaj tednov počitka, kar pomeni, da na dirki vseh dirk ne bo sodeloval. To je seveda hud udarec za Jumbo-Vismo, saj je Kruijswijk predviden kot glavni pomočnik Jonasa Vingegaarda v gorskih etapah.



Poleg Kruijswijka in Vingegaarda so za Dirko po Franciji predvideni še Wout van Aert, Sepp Kuss, Christophe Laporte, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot in Nathan Van Hooydonck.

Prva zamenjava je Wilco Kelderman, ki sicer celi poškodbe bo zadnjem Giru, druga zamenjava pa je slovenski as Primož Roglič. Slednji ne skriva, da si želi nastopiti na Touru, trenutno je tudi v izjemni formi, na potezi pa so vodilni možje Jumbo-Visme, ki bodo morali v naslednjih tednih sporočiti imena osmih kolesarjev, ki se bodo potegovali za zmago na najslovitejši kolesarski diki na svetu.

Značke: roglič, jumbo-visma

Članki iz rubrike