900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 05.06.2023 20:32:23

Haddad Maia po treh urah in 51 minutah spisala zgodovino

Profimedia
Beatriz Haddad Maia je nadoknadila zaostanek niza in 0:3 ter postala prva brazilska teniška igralka v četrtfinalu turnirja za grand slam po 55 letih. Med osem najboljših so se prebili tudi Tunizijka Ons Jabeur, Američanka Coco Gauff Norvežan Casper Ruud in Danec Holger Rune.

Sedemindvajsetletna Brazilka je premagala Španko Saro Sorribes Tormo s 6:7, 6:3 in 7:5. Dvoboj je trajal tri ure in 51 minut, kar je tretji najdaljši dvoboj v zgodovini ženskega turnirja v Roland Garrosu.
Rekord držita Francozinji Virginie Buisson in Noelle van Lottum, ki sta 1995 igrali še šestnajst minut dlje.
Haddad Maia se bo v četrtfinalu pomerila s Tunizijko Ons Jabeur, ki je za zmago proti Američanki Bernardi Peri (6:3, 6:1) potrebovala le uro in tri minute.
Suvereno se je danes v četrtfinale prebila tudi 19-letna Coco Gauff iz ZDA, ki je bila boljša od Slovakinje Ane Karoline Schmiedlova s 7:5, 6:2 in ki se bo zdaj srečala z zmagovalko zadnjega dvoboja osmine finala med Igo Swiatek. Slednja je ekspresno zaključila dvoboj osmine finala. Obračun z Ukrajinko Lesjo Curenko je trajal le 29 minut, potem pa je 66. igralka sveta dvoboj predala zaradi bolečin v hrbtenici.  Preostala dva četrtfinalna para Karolina Muchova - Anastazija Pavljučenkova in Jelina Svitolina - Arina Sabalenka.

Pri moških sta v četrtfinale napredovala lanski finalist Casper Ruud in Holger Rune. Ruud je bil boljši od Čilenca Nicolasa Jarryja s 7:6, 7:5, 7:5, Rune pa je po več kot štirih urah igre strl odpor Argentinca Francisca Cerundola (7:6, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6).
Že nedeljo sta bila znana prva dva para četrtfinala: Carlos Alcaraz - Stefanos Cicipas in Novak Đokovic - Karen Hačanov.

Članki iz rubrike