nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(dž)
(dž)
0 17.11.2022 10:39:36

Jaka Remec do polfinala

KZS
Pretekli konec tedna je v Abu Dabiju potekalo urbano svetovno prvenstvo v kolesarstvu BMX, ki med gledalci postaja vse bolj priljubljeno.

Kolesarji so na BMX-kolesih počenjali prave vragolije, ki so bile prava paša za oči. Tudi pri nas se ta segment kolesarstva hitro razvija in imamo nekaj talentov, ki bi lahko v nekaj letih krojili vrh svetovnega urbanega kolesarstva.

Slovenski predstavnik na svetovnem prvenstvu je bil član Red Bulla Jaka Remec. Nastopil je v BMX freestylu, ki poteka v parku, in prikazal odlične nastope. Po odličnem začetku je Jakovo sezono v veliki meri krojila poškodba zapestja, ki se je zgodila pred poletjem in zahtevala dolgo rehabilitacijo. Zaradi nje je bil primoran izpustiti evropsko prvenstvo v Münchnu, kjer bi se lahko boril z najboljšimi. Nov velik cilj je bilo tako svetovno prvenstvo v Abu Dabiju.

Po uvodnem treningu prvi dan tekmovanja so nato tekmovalce čakale kvalifikacije. Izmed 58 tekmovalcev se jih je najboljših 24 uvrstilo v polfinale. Jaka je prikazal dobri in zanesljivi vožnji ter končal na 22. mestu, kar je pomenilo, da je v soboto nato nastopil v polfinalu. Tam je dosegel rezultat 70 točk, kar je na koncu zadoščalo za končno 21. mesto. Samo najboljših 12 tekmovalcev se je uvrstilo v veliki finale. Za Remca je to še vedno odličen rezultat in kazalec, da smo Slovenci tudi v tej disciplini blizu svetovnemu vrhu.

Veliki finale je postregel s pravo poslastico. Svetovni prvak je postal Japonec Rimu Nakamura, srebrno kolajno je osvojil Američan Justin Dowell in bronasto evropski prvak, Francoz Anthony Jeanjean. 

Galerija

Članki iz rubrike