stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(bz)
(bz)
0 16.11.2022 10:54:10

Superligaši začenjajo, reprezentance zaključujejo

Nina Volčina
BZS
Medtem ko so najboljši slovenski moški klubi v soboto odprli novo superligaško sezono, bodo reprezentance konec tedna nastopile še na zadnjem pomembnejšem mednarodnem tekmovanju. V nedeljo pa je bil v Poreču okronan nov klubski evropski prvak, dobili pa smo tudi prvakinje med članicami in mladinkami.

Po uspešnih nastopih na evropskih in svetovnih prvenstvih bo slovenska članska balinarska reprezentanca leto 2022 konec tedna zaključila na svetovnem pokalu v francoskem Saint Vulbasu v družbi 12 najboljših reprezentanc na svetu. Nov format tekmovanja prinaša mešane discipline igre v krog ter štafetnega in natančnega zbijanja, tako da bosta selektor moške reprezentance Davor Janžič ter prvi mož ženske selekcije Dejan Koren v Francijo popeljala Tadejo Petrič, Nino Volčina, Dejana Tonejca ter Anžeta Petriča. V soboto bodo na sporedu skupinski obračuni, v nedeljo pa polfinalni in finalni boji, v katerih bi se ob dobrih predstavah znala znajti tudi slovenska četverica.

Zanimiv uvod v superligo

Deset najboljših moških klubov je v soboto odigrali prvi krog v superligi. Že uvodni obračuni so napovedali zelo zanimivo tekmovanje, v katerem brani naslov kobjeglavski Agrochem Hrast, ki je bil v letošnji premieri boljši od Ilirske Bistrice. V zanimivem obračunu v Kopru je morala domača Marjetica priznati premoč škofjeloški Trati. "Najbolj pomembna je zmaga. Nekateri fantje so prikazali odlično igro, pri drugih je še malce rezerve, tako da lahko odigramo še bolje," je pojasnil prvi mož Trate, Damjan Sofronievski.

V gosteh je bila uspešna tudi sežanska Skala pri ljubljanskem Krimu, doma pa so slavile še Zabiče proti Velenje Premogovniku ter Postojna, ki je ugnala sosede iz Pivke. V rednem delu sezone bodo moštva odigrala 18 krogov, aprila pa bo na sporedu zaključni turnir najboljše četverice na nevtralnem terenu.

Saint Vulbas vnovič na evropskem tronu

Francoski Saint Vulbas je zmagovalec zaključnega turnirja moškega evropskega klubskega pokala za leto 2022. Branilci naslova so v nedeljskem velikem finalu z 18:4 premagali domačo Istro Poreč, po sobotnih polfinalnih porazih pa sta tretje mesto zasedla hrvaški Biston ter italijanska BRB Ivrea z Alešem Borčnikom in Anžetom Petričem.

Naslova v roke Pevec in Žigman

V začetku novembra so Deskle gostile državno prvenstvo za članice in mladinke v igri posamezno. V članski konkurenci je slavila Ana Pevec (BŠK Krim), ki je v velikem finalu z 8:7 ugnala klubsko kolegico Polono Zule, v boju za bron pa je Tanja Marc (Agrochem Hrast Kobjeglava) premagala domačinko Marušo Konjedic z 11:8. Pri mladinkah so prevladovale Postojnčanke, saj je Aneta Fidel v finalni tekmi premagala Mio Žigman z 12:11, medtem ko je v tekmi za tretje mesto Neža Bobnar (ŠRD Breza) premagala Enejo Ozbič Primc (Skala Sežana) z 9:6.

Galerija

Članki iz rubrike