Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

masterchef-finale-2024 Njena.si

Zaključek šova MasterChef: 'Naj zmaga najboljši!'

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

ku
ku
0 06.04.2022 10:41:51

GROZLJIVO! Zlomljen nos in hud PRETRES MOŽGANOV... Kolesar še zdaj ne more na KOLO... (foto)

Inst
Kolesarstvo ni povsem nedolžen šport, saj smo večkrat priča hudim padcem, ki imajo grozljive posledice.

Švicarski profesionalni kolesar Claudio Imhof, ki je največje uspehe dosegel na stezi (kolajne s svetovnega in evropskega prvenstva) je na treningu pred švicarskim prvenstvom v Grenchenu grdo padel. Ob padcu si je zlomil nos, dobil grde odrgnine ter pretres možganov.

claudio imhof
Profimedia

"Na žalost zaradi padca nisem mogel nastopiti na švicarskem prvenstvu. Padel sem na treningu in si zlomil nos, dobil odrgnine po obrazu in celem telesu ter hud pretres možganov. Zdaj moram počivati," je zapisal Claudio nekaj dni po padcu, ko je prvič sploh lahko pisal in se odzval na telefon. "Upam, da bodo posledice pretresa možganov kmalu mimo, da bom lahko končno razmišljal o vrnitvi na kolo. In ne glejte fotografij, če ste občutljivi na kri," je še dodal Imhof, ki se sploh ne spominja padca niti ne naslednjih nekaj ur, ko so ga oskrbeli v bolnišnici (takoj po padcu so ga z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico, a se Claudio tega ne spominja).

claudio imhof
Inst

"Nisem prav nesrečen ali žalosten, da se tega ne spominjam," je dejal Imhof, ki je moral dva tedna po nesreči (zgodila se je v začetku marca) samo ležati v postelji zaradi posledic pretresa možganov. "Cel čas sem imel glavobol, bil sem omotičen... Tudi kratkoročni spomin sem imel prizadet. Da ne govorim, da se nisem mogel zbrati," je o prvih dveh tednih v bolnišnici govoril Claudio, ki še vedno ne ve, kdaj bo sploh začel s treningi. Upa, da bo lahko nastopil na dirki po Švici.  "Po zelo neprijetnih tednih, ko sem imel težave z omotico, glavoboli in spominom, končno vidim nekaj luči na koncu tunela. Hud pretres možganov ti lahko resnično zagreni življenje. Na žalost mi nihče ne more povedati koliko časa bom imel take težave," je še povedal Imhof.

Značke: claudio-imhof, švica

Članki iz rubrike