Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

jože-mastnak Njena.si

Prihaja Ljubezen na vasi, kjer bo kraljeval Jože ...

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

STA
STA
0 05.04.2022 19:49:08

POGAČARJEVI ŠOKIRALI: To je SMRTNO NEVARNO, tega ne bi smelo biti NA TOURU - ali kjerkoli!

PROFIMEDIA
Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar si je v ponedeljek z nekaterimi člani moštva UAE Team Emirates ogledal kockaste odseke, ki bodo del pete etape letošnje dirke po Franciji.

Kolesarje na Touru bo 6. julija pričakala zahtevna etapa po tlakovanih odsekih severa Francije, ki se bo začela v Lillu, končala pa po 155 km v Arenbergu (Porte du Hainaut). Skupno bodo morali premagati 19,4 km na 11 tlakovanih odsekih, drugi od Eswarsa do Paillencourta v dolžini 1600 m pa poteka po rahlem klancu navzdol, zaradi česar se Vierhouten boji visokih hitrosti "na Touru že nasploh živčne glavnine".

"Drugi odsek poteka po klancu navzdol, kar je noro," je za portal Sporza, ki ga citira kolesarski medij VeloNews, dejal nekdanji poklicni kolesar. "Če bi bil sam organizator, tega odseka nikoli ne bi vključil v traso," je nadaljeval in ga označil kot "smrtno nevarnega".

"Dirkati po tlakovanih odsekih pri hitrosti 60 ali 65 km/h pri že tako visoki hitrosti živčne glavnine na Touru, je enostavno norost. Pravzaprav ta odsek ne spada v noben program dirk," je pripomnil športni direktor UAE Team Emirates.


"Odsek poteka navzdol, obenem pa na nobeni strani tlakovane ceste ni možnosti za odmik ali reševanje. To je v nasprotju z vizijo po vse bolj varnem dirkanju v kolesarstvu, o čemer poslušamo v zadnjem času. Ne vem, zakaj je ta odsek sploh vključen. S tem že sami po sebi izzivajo nevarnost," je še zaključil. Reporterji belgijskega portala so nato o trasi pete etape povprašali tudi dvakratnega zmagovalca Toura Pogačarja.

"Lahko naredijo karkoli, mi bomo tam še vedno dirkali. Mogoče bo malce bolj nepredvidljivo, ampak kaj moremo?" je o tem pomenljivo dejal Pogačar in dodal: "Veselim se te etape. Hitro se lahko vse konča, lahko pa gre mimo brez težav. Seveda ne moreš dobiti Toura na teh kockah, lahko pa ga izgubiš. Zato je pomembno, da si ogledamo odseke, posledično pa lahko gremo vsaj malce bolj sproščeno v prvi teden Toura."


Članki iz rubrike