Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
4 03.09.2021 17:13:53

Nov dan, novi NAPADI! Nova zanimiva etapa, za (Pri)moža v rdečem se je končala TAKOLE!

profimedia.si
Kakšen obračun za zmago!

Danec Magnus Cort Nielsen je zmagovalec 19. etape kolesarske Dirke po Španiji od Tapie do Monforte de Lemosa, dolge 191,2 km. Osemindvajsetletnik je bil najboljši med ubežniki, ki so zadržali 18 sekund prednosti pred glavnino. V njej je varno ciljno črto prečkal slovenski as Primož Roglič, ki je tako še dan bližje tretji zaporedni zmagi na Vuelti.

Roglič (Jumbo-Visma) je ciljno črto prečkal kot 30. z zaostankom 18 sekund, 23. je bil kot najboljši Slovenec Jan Tratnik (Bahrain Victorious), sprint glavnine pa je za osmo mesto dobil Italijan Alberto Dainese (Team DSM). Delo ekipe BikeExchange, za katero kolesari tudi slovenski sprinter Luka Mezgec, pa je bilo tako skozi večino etape neuspešno.

Pred zadnjima dvema etapama ima 31-letni Kisovčan še naprej 2:30 minute naskoka pred drugouvrščenim Špancem Enricom Masom ter 2:53 pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom (oba Movistar).

Med deseterico je prišlo do spremembe, saj je po grdem padcu okoli 40 km pred ciljem odstopil desetouvrščeni Južnoafričan Louis Meintjes (Intermarche-Wanty-Gobert), ki so ga morali z reševalnim vozilom odpeljati v bolnišnico.

V etapi je sicer po uvodnih treh gorskih ciljih zbežalo 18 kolesarjev, ki jih glavnina nikoli ni pustila zares daleč v ospredje. Sprinterske ekipe namreč niso želele, da bi se glavnini znova priključila skupina z najboljšim sprinterjem, Nizozemcem Fabiom Jakobsenom (Deceuninck-Quick-Step).

V ubežni skupini je bil dejaven tudi Jan Polanc (UAE Team Emirates), ki pa v zaključku ni imel dovolj moči, da bi se priključil kateremu od nenehnih napadov v skupini ubežnikov. Glavnina ga je ujela 50 km pred ciljem, preostale sedmerice v ospredju pa ni več mogla ujeti.

V sprintu je bil pričakovano najboljši Nielsen, ki je pred tem dobil že šesto in 12. etapo. V karieri je na španskih pentljah slavil šest zmag, skupno na dirkah pa že 21. Drugo mesto je osvojil Portugalec Rui Oliveira (UAE Team Emirates), tretje pa Američan Quinn Simmons (Trek-Segafredo).

V soboto bo na vrsti še zadnja etapa z zaključnim vzponom na Mos. Castro de Herville. Kolesarje čakata 202,2 kilometra in pet kategoriziranih vzponov.

Članki iz rubrike