mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 18.05.2021 17:59:45

Vrgel ROKAVICO Rogliču, mu bo Slovenec lahko sledil?! Tole je uspelo velikemu kolesarskemu ZVEZDNIKU, ki ga lovi le …

Profimedia
Zanimiv boj Slovenca in Slovaka.

Peter Sagan (Bora Hansgrohe) je z zmago na 10. etapi Dirke po Italiji še podaljšal svoj izjemen niz, ki mu zmore slediti le Primož Roglič. Sagan je že sedmo zaporedno sezono osvojil vsaj eno etapo na Grand Touru oziroma eni od treh največjih kolesarskih tritedenskih dirk.

Njegov niz se je začel leta 2015, ko je dobil etapo na Vuelti, naslednje leto je dobil tri etape na Touru, kjer je zmagal tudi leta 2017 in spet trikrat v letu 2018. Svojo zadnjo etapno zmago na francoski pentlji je dosegel leta 2019, lani in pa letos pa je osvojil po eno etapo na Giru. Zaenkrat.

Rogličeva serija se je začela leto za Saganovo, torej leta 2016, ko je dobil kronomeer na Giru. Leto kasneje je kot prvi Slovenec dobil etapo na Touru, v Franciji se je etapne zmage razveselil tudi naslednje leto. Od leta 2019 pa je kar težko slediti vsem njegovim zmagam in uspehom, toliko jih je. Če poskusimo: tistega leta je zmagal na dveh etapah Gira in eni na Vuelti, kjer je obdržal tudi rdečo majico zmagovalca. Lani je zmagal v Franciji in na kar štiri etapah v Španiji, kjer je spet (skupno) zmagal. Konec junija in v začetku julija pa bo imel v Franciji (prvo) priložnost, da se Saganu spet približa na zgolj leto zaostanka.

Članki iz rubrike