Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

ku, sta
ku, sta
1 13.03.2021 14:58:13

NOOOOOREEEEEC! NEVERJETNO! Kakšen ZAKLJUČEK Primoža Rogliča! BRUTALNO!

Profimedia
Kot formula ena mimo fička!

Primož Roglič je dobil kraljevsko etapo na dirki Pariz-Nica in to na kakšen način. Kazalo je, da bo etapa pripadla ubežniku Ginu Mäderju, ki je kakšnih sto, dvesto metrov pred ciljem verjetno že mislil, da je zmagal. Toda kar naenkrat je kot blisk mimo njega švignil Primož Roglič, ki se je le nekaj sekund prej izstrelil iz skupine konkurentov za skupno zmago. Kot da je z drugega sveta. Noro.

Slovenski as Primož Roglič je po še tretji etapni zmagi sedmi dan kolesarske dirke Pariz - Nica tik pred skupno zmago. Na današnji predzadnji etapi od Le Broca do gorskega cilja na Valdeblore La Colmiane (119,2 km) je zadnjemu ubežniku zlomil srce tik pred ciljem, v skupnem seštevku pa ima pred nedeljsko zadnjo etapo 52 sekund naskoka.

Drugi je lanski zmagovalec, Nemec Maximilian Schachmann (Bora-hansgrohe), ki je bil danes tretji z zaostankom petih sekund. Tretji je skupno Rus Aleksandr Vlasov (Astana). Slednji po petem mestu v sedmi etapi zdaj zaostaja minuto in 11 sekund.

V etapi je sicer ušlo 13 kolesarjev, med katerimi so bili nekateri dokaj blizu v skupni razvrstitvi. Večino časa sta tako v glavnini ritem narekovali moštvi Bora-hansgrohe in Jumbo-Visma za vodilna v skupnem seštevku, pomagale pa so tudi druge ekipe.

Ob vznožju vzpona so imeli ubežniki še natanko minuto prednosti, med njimi pa je najdlje vztrajal Švicar Gino Mäder (Bahrain Victorious). Slednji je pričakoval, da bo z dokaj zajetno prednostjo prišel do etapne zmage, a je v zadnjih nekaj sto metrih mimo njega švignil Roglič.

Večino časa je na 16 kilometrov dolgem zadnjem vzponu ritem narekovala prav njegova ekipa Jumbo-Visma, ki je tako preprečila napade tekmecev Kisovčana. V zadnja dva kilometra je Roglič pripeljal brez pomočnikov in nato v velikem slogu obračunal s peščico favoritov. Prvič je 'skočil' dober kilometer pred ciljem, drugič pa dobrih 200 metrov pred ciljno črto in ujel še zadnjega ubežnika za 50. zmago v karieri.

V nedeljo bo na vrsti še zadnja razgibana etapa od Le Plan-Du-Vara do Levensa (92,7 km).

Članki iz rubrike