bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
1 13.03.2021 11:49:54

VRAŽJI Slovenki spet v igri za VISOKA mesta! Takole sta se 'VRGLI DOL' na Švedskem!

SZS
Američanka Mikaela Shiffrin je vodilna po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskega smučanja v švedskem Areju. S časom 52,75 ima 19 stotink prednosti pred Avstrijko Katharino Liensberger, tretja je Nemka Lena Dürr (+0,68). Najboljša Slovenka je Andreja Slokar (+2,02) na desetem mestu. Ana Bucik je z zaostankom 2,22 sekunde 17.

Tretja Slovenka v Areju, Meta Hrovat (+3,55) je v prvi vožnji zaostala preveč in končala na 37. mestu.

Slokarjeva in Bucikova imata na drugi strani podobno izhodišče pred nadaljevanjem kot v petek. Takrat sta po prvi vožnji zasedali deveto in 13. mesto, na koncu pa je bila Bucikova po zelo dobri drugi vožnji sedma, Slokarjeva pa 15.

Shiffrinova, ki danes praznuje 26. rojstni dan, se bori za 46. slalomsko zmago, s čimer bi izenačila rekord Šveda Ingemarja Stenmarka po zmagah v eni disciplini. Legendarni smučar je v karieri dobil 46 veleslalomov in 40 slalomov.


Velik udarec je v boju za veliki kristalni globus in zmago v slalomskem seštevku doživela Slovakinja Petra Vlhova. Po veliki napaki v zgornjem delu bo v drugo napadla s 27. mesta ter z zaostankom 2,95 sekunde, vrhunsko uvrstitev pa je s tem bržčas že izgubila.

V skupnem seštevku ima sicer Slovakinja 64 točk naskoka pred Švicarko Laro Gut-Behrami, v slalomskem pa je imela pred današnjo tekmo 85 in 90 točk prednosti pred Shiffrinovo oz. Liensbergerjevo.

V Areju danes ni nastopila Švicarka Melanie Meillard, saj je rezultat četrtkovega testiranja pokazal pozitivni izvid na novi koronavirus.

Druga vožnja se bo začela ob 13.45.

Članki iz rubrike