Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 29.12.2020 13:02:10

Leto 2020 – leto presežkov

DP Krvavec
alesfevzer.com
Iztekajoče se leto je bilo za slovensko kolesarstvo izjemno in skoraj neponovljivo. Ob fotografijah se spomnimo najbolj odmevnih dosežkov. V letu 2021 Kolesarska zveza Slovenije želi vsem predvsem veliko zdravja in veliko varnih kilometrov na kolesu.

Državno prvenstvo pod Krvavcem je bilo prvo uradno tekmovanje v Evropi po prvem valu koronaepidemije. Poželo je ogromno zanimanja svetovne javnosti, zmaga pa v roke Primožu Rogliču!


Tadej Pogačar je dan pred 22. rojstnim dnem poskrbel za zgodovinski uspeh in se z zmago na Dirki po Franciji vpisal med velikane tega športa. Za popolno slovensko prevlado je z drugim mestom poskrbel Primož Roglič.


Primož Roglič je za konec sezone nastopil na Dirki po Španiji in v velikem slogu ponovil lanski uspeh ter osvojil rdečo majico. Roglič bo prezimil na prvem mestu lestvice mednarodne kolesarske zveze Uci (drugi je Pogačar), osvojil je zlato kolo francoske revije Vélo, postal slovenski športnik leta 2020, skupaj s Pogačarjem pa tudi najboljši cestni kolesar leta 2020 v Sloveniji.

Monika Hrastnik je na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Avstriji zablestela v spustu in osvojila bronasto kolajno.

Svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu je konec septembra gostila Imola. V Italijo je romalo veliko število slovenskih navijačev, s šestim mestom pa jih je najbolj navdušil Primož Roglič.

Galerija

Članki iz rubrike