petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
1 28.12.2020 18:15:22

IZVRSTNI CENE PREVC dodobra dvignil apetite

Profimedia
Avstrijski smučarski skakalec Philipp Aschenwald (134,9 točke) je dobil kvalifikacije pred prvo tekmo novoletne turneje v nemškem Oberstdorfu. Drugi je bil Norvežan Halvor Egner Granerud (123,8), vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na prvi tekmi bo nastopilo pet Slovencev, najboljši pa je bil Cene Prevc (123,5) na tretjem mestu.

Štiriindvajsetletni Prevc je v kvalifikacijah, ki so potekale v zahtevnih razmerah ob sneženju in spreminjajočem se vetru, svoje delo opravil odlično in zaostal le za Aschenwaldom, ki je zbral 11,4 točke več, ter najboljšim skakalcem te zime Granerudom.

Ceneta Prevca bo v prvi seriji torkove tekme, na kateri bodo tradicionalno v prvi seriji nastopali v parih, izzval skromni Rus Mihail Nazarov.

Najboljši slovenski skakalec v svetovnem pokalu Anže Lanišek (118,2) je imel srečo z razmerami in je v kvalifikacijah po 121,5 metra dolgem skoku zasedel osmo mesto. V prvi seriji se bo pomeril s Kanadčanom Mackenziejem Boydom Clowesom.

Domen Prevc (105,7) je skočil 111 metrov in bil na koncu 26., s čimer bo odprl torkovo prvo preizkušnjo prestižne turneje štirih skakalnic. Pomeril pa se bo z zahtevnim tekmecem, saj bo izzval drugega skakalca zime, Nemca Markusa Eisenbichlerja.

V drugem paru bo nastopil Bor Pavlovčič (104,7), ki je po dolgem čakanju na svoj skok zmogel 115 metrov in bo v prvi seriji kot 27. v kvalifikacijah izzval Rusa Jevgenija Klimova.



Peter Prevc (92,5) se je prav tako uvrstil na tekmo kot 41. Imel je zelo slabe razmere z močnim vetrom v hrbet, v prvi seriji torkove tekme pa zmagovalca iz leta 2016 čaka nastop proti Švicarju Gregorju Deschwandnu.

V slovenski vrsti je brez tekme ostal Žiga Jelar (78,5), ki je bil s samo 97,5 metra na 53. mestu med peterico tistih, ki bodo torkovo tekmo spremljali v izteku.

V kvalifikacijah je namreč nastopilo le 55 skakalcev, potem ko je zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus brez nastopa na prvi tekmi ostala poljska reprezentanca na čelu z lanskim zmagovalcem Dawidom Kubackim ter v zadnjem času razpoloženima Piotrom Žylo in Kamilom Stochom.

Klemens Muranka je bil pozitiven na covid-19, zaradi pravila bližnjih stikov pa je celotna reprezentanca ostala brez možnosti za skupno zmago na turneji. Pozitiven na novi koronavirus je bil sicer tudi fizioterapevt nemške reprezentance, a je lahko zaradi zagotovil iz nemškega tabora, da ni imel bližnjega stika s tekmovalci, celotna domača dvanajsterica nastopila v kvalifikacijah.

Prva tekma turneje bo pod Senčno goro na sporedu v torek ob 16.30, nakar sledi selitev v Garmisch-Partenkirchen.

Članki iz rubrike