Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
3 15.10.2020 09:27:12

NAKLJUČJE?! Na Touru v njegovi sobi našli INJEKCIJSKO OPREMO, zdaj pa sporočil: Čaka me dolgotrajno ...

Reuters
Kolumbijski kolesarski zvezdnik Nairo Quintana je zaradi poškodbe kolena na Tour de Franceu predčasno končal sezono, je danes sporočila kolumbijska kolesarska zveza FCC. Tudi Quintana je v videoposnetku, ki ga je objavil na Twitterju, potrdil, da je zanj "sezone konec".

Quintanta je sporočil, da ga čaka "dolgotrajno okrevanje po poškodbi levega kolena, ki bo zahtevala tudi kirurški poseg".

Kolumbijec je nesrečno padel med 13. etapo letošnje Dirke po Franciji, na kateri je Slovenija s Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem proslavljala dvojno zmago. Po padcu je sicer Tour nadaljeval, a je v skupni razvrstitvi s petega nazadoval na 17. mesto.


Že malo pred koncem francoske pentlje je tožilstvo v Marseillu odprlo preiskavo proti njegovi francoski ekipi Arkea-Samsic zaradi domnevnih dopinških kršitev.

Quintana, policija je preiskala tudi njegovo sobo, v njej pa našla injekcijsko opremo, je prostovoljno sodeloval v preiskavi in večkrat zatrdil, da ne skriva ničesar in da je "čist kolesar".

"Jaz, Nairo Quintana, sem v svojem športnem življenju čist kolesar in imam brezhiben biološki potni list. Javnosti, svojim navijačem in privržencem kolesarstva želim jasno povedati, da nikoli v svoji karieri nisem uporabljal prepovedanih snovi za izboljševanje športnih rezultatov in ki izdajajo načela športa," je takrat poudaril Kolumbijec.

Članki iz rubrike