Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.09.2020 17:07:19

Martin: Na Touru je zmagovalec vsako leto osumljen dopinga

Reuters
Francoski kolesar Guillaume Martin se je odzval na očitke, da fantastični nastopi kolesarjev na minuli dirki po Franciji niso le posledica kakovosti, ampak tudi nedovoljenih poživil oziroma dopinga. Francoz očitke ocenjuje kot nekorektne, čeprav trdi, da ne bi dal roke v ogenj, da je celotna kolesarska karavana dopinško "čista".

"Zmagovalec dirke po Franciji je vsako leto osumljen jemanja dopinga. Tako pač je in na to se moramo navaditi. To je cena nemirne preteklosti tega športa, ki zaradi prisotnosti direktorjev iz nekaterih drugih časov nima prave verodostojnosti. A obtožbe so nekorektne. Sam si nikakor ne morem dovoliti in reči, dirko sem končal na 11. mestu, a bi bil višje, če nekdo ne bi bil dopingiran. A nisem naiven, ne bi dal roke v ogenj, da je ves peloton čist," je v pogovoru za Le Parisien dejal Martin.

Najbolje uvrščeni Francoz na domači dirki je odgovoril tudi na kritike o slabih francoskih nastopih.


"Lani so nas zaradi Juliana Alaphilippa in Thibauta Pinota kovali v zvezde, letos pa smo najslabši na svetu. Res nismo bili v igri skupno zmago ali stopničke, toda tako slabo vendarle ni bilo. Očitno bomo še nekaj časa brez zmage na Touru, mogoče pa to lahko postane Pavel Sivakov, ki je bil vzgojen v Franciji in napoveduje menjavo državljanstva," je povedal francoski kolesar.

Martin tudi ni povsem prepričan, da mlada generacija na čelu s Tadejem Pogočarjem povsem prevzema primat na največjih večdnevnih dirkah.

Upa, da se to vendarle ne bo zgodilo: "Mogoče je ta generacija zgodaj prišla na vrh, pa ne bo več napredovala. Lani so napovedovali, da bo Egan Bernal dobil osem zaporednih Tourov, a že letos je pogorel. Naslednje leto bo imel pritisk Pogačar, ne bo mu lahko."

Značke: kolesarstvo, tour

Članki iz rubrike