Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
2 31.05.2020 12:06:16

PRIMOŽ ROGLIČ pred Tourom brez zavor: Da, tako PREPROSTO je to, dirka bo NORA

Profimedia
Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v pogovoru za kolumbijski El Tiempo dejal, da pozna način, kako premagati zadnjega zmagovalca Dirke po Franciji, Kolumbijca Egana Bernala. Obenem je še enkrat dodal, da ga interni ekipni boj med tremi vrhunskimi kolesarji v nizozemski Jumbo Vismi ne skrbi.

Roglič bo na Touru nastopil kot kapetan, ob njem pa bosta imela isto vlogo tudi Nizozemca Steven Kruijswijk in Tom Dumoulin, ki je pred letošnjo sezono iz moštva Sunweb prestopil k Jumbo Vismi.

"Je povsem preprosto. Z moštvom si želimo zmage na Touru, na koncu pa bo zmagal najboljši," je za El Tiempo dejal slovenski kolesar, ki ga je povzel spletni portal Cyclingnews. Lani najboljši kolesar sezone je izpostavil, da v treh tednih na cesti velikih skrivnosti ni in da gre za pošteno dirkanje, ki na koncu vedno izvrže zasluženega zmagovalca.


Rogličeva sezona se bo sicer začela z nastopom na dirki Tour de l'Ain med 7. in 9. avgustom. Pot bo nadaljeval na Kriteriju Dauphine med 12. in 16. avgustom, slaba dva tedna kasneje pa bo že na vrsti Tour kot edini pravi Rogličev cilj za letošnjo sezono.

Kolumbijski medij je kot največjega konkurenta izpostavil lanskega zmagovalca Bernala. Recept, kako premagati mladega zvezdnika moštva Ineos, je po mnenju 30-letnika iz Kisovca preprost. "Biti moram boljši od njega, tako preprosto je to. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Dirka po Franciji bo zagotovo nora od samega začetka," je še dodal Roglič in spomnil na zelo zahteven začetek Toura, ki utegne hitro premešati karte med favoriti.

Tour se bo začel 29. avgusta in končal 20. septembra v Parizu.

Članki iz rubrike