favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 30.05.2020 18:31:58

DOPINŠKA DRAMA! Glejte, kaj bodo naredil s TEMI VZORCI KRVI - tudi slovenskega velikega zvezdnika!

Odločili so se, da bodo še enkrat testirali vzorce, pridobljene na Touru leta 2017.

Kot poročajo belgijski in francoski časniki, ki so o teh zadevah najbolje obveščeni, so tako odločitev sprejeli, ker so znameniti operaciji Aderlass ugotovili uporabo nedovoljenih poživil, ki jih laboratoriji pred tremi leti še niso bili sposobni zaznati. Zato bodo vzorce, ki so jih pridobili med dirko po Franciji leta 2017 teestirali še enkrat na način, ki ga zdaj obvladajo in ki bo tovrstni dopeng zmožen dokazati. Če ga je kdo uporabljal že tedaj, bodo to odkrili. 

Operacija Aderlass je doslej odkrila šest kolesarjev, ki so si pomagali s temi substancami, tudi Sloveneca Kristijana Korena, ki so ga odstranili z lanskega Gira. Osumljena sta bila tudi funkcionarja pri njegovem moštvu Borut Božič in Milan Eržen. Tega so tuji mediji tedaj imenovali kot odkritelja Primoža Rogliča, a se je veliki slovenski zvezdnik od njega ogradil. Po tej logiki tudi ni razloga, da bi ga ponovno testiranje skrbelo. In smo prepričani, da ga ne. 

Je pa leta 2017 Roglič prvič nastopil na dirki po Franciji, tako da bodo testirali tudi njegov vzorec. Vprašanje pa je, koga od najboljših lahko skrbi in koga je današnja novica pretresla. Naj brez kakršnegakoli namigovanja spomnimo, da je na Touru, na katerem je Roglič osvojil 38. mesto, zmagal Chris Froome, pred Kolumbijcem Rigobertom Uranom in Francozom Romainom Bardetom. Razmišljajo o tem, da bi testirali tudi vzorce iz leta 2016, ko  Rogliča še ni bilo, prav tako pa je zmagal Froome. 

Značke: doping, froome, tour, roglič

Članki iz rubrike