Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.09.2019 18:14:40

Kolesarsko SP brez TREH VELIKIH ZVEZDNIKOV

Po današnji odpovedi nastopa na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v Yorkshiru Kolumbijca Egana Bernala sta isto storila še dva zvezdnika. Italijan Vincenzo Nibali meni, da ni v dovolj dobri formi, Poljak Michal Kwiatkowski pa rabi še nekaj časa premora po napornem obdobju dirkanja.

Nibali, zmagovalec tritedenskih dirk po Italiji, Franciji in Španiji, je odločitev sprejel po dveh enodnevnih dirkah v Kanadi konec minulega tedna. "Italijanski dres je zame svet. Moraš ga spoštovati. Nisem v dobri formi in ni prav, da odžiram nekomu mesto," je povedal Nibali za La Gazzetto dello Sport.

Italijani naj bi za vrhunski rezultat stavili na Mattea Trentina, sokapetana pa bosta bržčas Sonny Colbrelli in Diego Ulissi. Končna osmerica Italija bo znana v ponedeljek.



Svetovni prvak iz leta 2014 Kwiatkowski se je za premor odločil, ko ni našel prave forme. Na dirki po Franciji je bil povsem neopazen, tudi na dirki po Nemčiji in kanadskih klasikah je bil daleč od najboljših. "Po dirki po Franciji sem povedal, da moje telo kriči za premorom. Od takrat ne lovim rezultatov. To potrebujem. Stiskal bom pesti za poljsko ekipo," je zapisal Kwiatkowski.

Zakaj je Bernal odpovedal nastop, na kolumbijski zvezi niso pojasnili. Zmagovalec letošnje dirke po Franciji je sicer pred časom dal jasno vedeti, da na SP ne bo dirkal, če ne bo v najboljši formi. V četrtek naj bi dirkal v Toskani na Coppa Sabatini, nato še na memorialu Marca Pantanija.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike