Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 04.09.2019 21:48:00

PRIMOŽ ROGLIČ po dnevu BREZ NAPREZANJA: Moj sostanovalec je zelo MOČAN FANT, ostali so ...

Profimedia
Španski kolesar Mikel Iturria je junak 11. etape dirke po Španiji. Sedemindvajsetletni Bask je do zmage prišel iz bega, v kraju Urdax-Dantxarinea v deželi Baskov in dresu baskovske ekipe Euskadi Murias. Glavnina se ni naprezala, čez cilj je prišla z več kot 18 minutami zaostanka. Primož Roglič je brez težav zadržal rdečo majico vodilnega.

Sto osemdeset kilometrov dolga etapa med Saint-Palaisom in Urdax-Dantxarineo je ponudila priložnost za slavje ubežnikom, favoritom za najvišja mesta pa priložnost za nekaj počitka. V begu dneva je bilo 14 kolesarjev, Iturria pa je junaško napadel 25 kilometrov od cilja. Čeprav so ga do zadnjega metra lovili preostali ubežniki, je zdržal in se veselil prve poklicne zmage.

Drugi je bil Španec Jonathan Lastra (Caja Rural), tretji je bil Američan Lawson Craddock. Oba sta zaostala šest sekund, toliko kot četrti Avstralec Damien Howson in peti Francois Bidard. Ostali so zaostali več.

Rogliču in njegovi ekipi Jumbo-Visma se za uspeh bega ni bilo treba bati, saj spredaj ni bil nihče od kolesarjev, ki bi ga lahko ogrozil v skupnem vodstvu. Zasavčev moštveni kolega Nizozemec Lennard Hofstede je glavnino čez cilj pripeljal 18:35 minute za Iturrio.


Roglič je prišel čez cilj kot 19. Tudi preostali Slovenci so prišli v cilj v času glavnine. Tadej Pogačar (UAE Emirates) je bil 47., Luka Pibernik (Bahrain-Merida) 144., Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) 149. in Domen Novak (Bahrain-Merida) 154.

Roglič je obdržal prednost, ki si jo je prikolesaril z zmago v torkovem kronometru. Pred Špancem Alejandrom Valverdejem ima minuto in 52 sekund prednosti, pred Kolumbijcema Miguelom Angelom Lopezom in Nairom Quintano 2:11 oziroma 3:00 minute, pred Pogačarjem na petem mestu pa 3:05 minute. Pibernik je 114., Mezgec 119. in Novak 141.

"Start je bil kar težek, a za tem je bil dan lep in moja ekipa je opravila dobro delo. Tony Martin je na Vuelti moj sostanovalec in zelo močan fant. Z Lennardom sta na dirki, da vlečeta glavnino na ravninah, Sepp Kuss in George Bennett sta fanta za vzpone. Neilson Powless je vsestranski, Robert Gesink pa je prav tako močan kolesar za gore. Dokazali smo, da smo velika ekipa. Nisem mnenja, da je četrtkova etapa bolj nevarna kot katera v visokogorju. S kratkimi vzponi nimam težav. Moramo biti osredotočeni in dati vse od sebe," je za spletno stran dirke povedal Roglič.

Karavana bo v deželi Baskov ostala še nekaj dni. Četrtkova etapa s ciljem v Bilbau bo vsebovala štiri vzpone tretje kategorije, po zadnjem bo spust do cilja.

Značke: kolesarstvo, španija

Članki iz rubrike