horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 09.06.2019 16:46:36

Mohorič tretji v Luganu, Pogačar sedmi

Slovenski kolesar Matej Mohorič je na veliki nagradi Lugana osvojil tretje mesto, član Bahrain-Meride je po 179,2 kilometra v sprintu moral priznati premoč dvema kolesarjema ekipe UAE Emirates Italijanu Diegu Ulissiju na prvem in Belorusu Aleksandru Rjabušenku na drugem mestu. S sedmim mestom se je izkazal Tadej Pogačar.

Ulissi, Rjabušenko, Mohorič ter italijanski zvezdnik in drugi z nedavno končane dirke po Italiji Vincenzo Nibali, Švicar Patrick Schelling ter Italijan Giovanni Carboni so v zadnjih nekaj kilometrih dirke krojili razplet. Prikolesarili so do dovolj velike prednosti, da jih glavnina ni mogla več ogroziti. S tem se sicer ni povsem strinjal mladi slovenski up Pogačar, novi državni prvak v vožnji na čas, ki se je iz pelotona odpeljal kakšne štiri kilometre pred ciljem in se podal v lov.

Mohorič je nase opozoril z dvema napadoma, ki se mu nista izšla, mu je pa zato Nibali v zaključku nudil pomoč in narekoval ritem. Na koncu je četveroboj za zmago dobil Ulissi, ki je v zadnjih metrih tudi nekoliko zaprl pot nekdanjemu svetovnemu prvaku med mlajšimi člani in mladinci Mohoriču.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike