volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 02.06.2019 21:02:03

Izmučeni Polanc Giro končal le še zaradi navijačev in najbližjih

Profimedia
Jan Polanc je bil dva dni letošnje dirke po Italiji v središču pozornosti, saj je bil eden od štirih nosilcev rožnate majice 102. Gira. Že pet dni pred koncem je tožil nad precejšnjo utrujenostjo, v soboto je priznal, da je pedala poganjal le še zaradi navijačev in svojih najbližjih. "Maglia rosa" mu je dala dodatno vzpodbudo za naprej.

Polanc je sobotno etapo označil za kraljevsko, bolj naporno kot "uradno" kraljevsko 16. etapo, saj je bila večina kolesarjev že povsem na robu moči zaradi napornih prejšnjih dni. "Bil sem popolnoma izčrpan, pričakoval sem, da to ne bo moj dan," je povedal 27-letni Kranjčan, ki ga že danes predvidoma ob 21. uri čaka sprejem v domačem Britofu.

Na drugi prosti dan je razlagal, da si želi dirko končati v prvi deseterici, kar se mu na koncu ni izšlo, bil je 15. z zaostankom 22:38 minute za zmagovalcem Richardom Carapazom iz Ekvadorja.

"Včasih zdržiš tri tedne, včasih ne. Čutil sem, da mi pobira preveč moči. Na koncu sem poganjal pedala zaradi navijačev, mojih najbližjih. Zase in za ekipo mi je bilo vseeno, ali že v soboto pridem na cilj na 30. ali 20. mestu," je bil odkrit član UAE Emirates.


Polanc je na koncu bil najboljši kolesar ekipe iz Združenih arabskih emiratov. "Sem zadovoljen. Želel bi si drugačnega razpleta, mogoče v zadnjih dneh več pomoči. Je bilo, kakor je bilo," je povedal Polanc.

Domov bo odnesel dve rožnati majici, ki mu bosta služila kot vzpodbudo za nadaljevanje kariere. "Giro si bom zapomnil po dveh dneh v rožnati majici, verjetno pa tudi po včerajšnji etapi, ko nisem vedel, kako bom prišel čez prelaz Manghen. Mislil sem, da bom moral stopiti s kolesa," je dodal po Rogliču drugi slovenski junak italijanskega kroga.

Po koncu Gira si mora najprej spočiti glavo, je bil odkrit, po krajšem predahu pa bo razmišljal o novih ciljih. Vseeno pa ga nov izziv čaka že kmalu, predviden je namreč za nastop na dirki po Sloveniji, ki se začne 19. junija v Ljubljani.

"Zahvala gre tudi slovenskim navijačem, bilo jih je res veliko. Zdelo se je kot da vozimo dirko po Sloveniji. Ponosen sem, da v Sloveniji poznajo kolesarstvo in nas spremljajo. Mi se bomo trudili še naprej," je za konec obljubil Gorenjec.

Članki iz rubrike