ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
1 02.06.2019 19:17:19

Roglič: Smešno je, kako Slovenci razmišljamo

Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je po koncu tritedenske dirke po Italiji zbral svoje misli in razkril svoje občutke.

"Smešno je, da razmišljamo, da en 'Slovenček' pride na Giro in konkurira najboljšim," je slovenskim novinarjem v veronski areni razlagal slovenski kolesarski junak dirke po Italiji Primož Roglič. Vidno izmučeni Zasavec je poudaril, da so končne stopničke zanj kot zmaga.

"Uvrstitev na oder za zmagovalce je zame kot zmaga. Ponosen in vesel sem," je pogovor začel Roglič, ki je v današnji zadnji etapi Gira, 17-kilometrski vožnji na čas, nadoknadil 23 sekund za Špancem Mikelom Lando in si zagotovil tretjo stopničko zmagovalnega odra. Pred njim sta končala Ekvadorec Richard Carapaz in Italijan Vincenzo Nibali.

"Zelo lepo je stati na odru. Predvsem se v tem trenutku ne počutim najbolj zdrav in v redu. Zagotovo se bom zavedal vseh teh dosežkov kasneje. V tem trenutku sem zelo vesel in ponosen," je nadaljeval 29-letni zvezdnik Jumbo-Visme. Enaindvajset etap, želodčne težave in srečanje z ograjo po enem od padcev so pri njem pustili posledice.

Roglič je na dirko s tremi letošnjimi zmagami prišel kot prvi favorit, na koncu pa je prikolesaril do prvega zmagovalnega odra v zgodovini slovenskega kolesarstva ter prvega za Jumbo-Vismo.

roglic 4
Profimedia


"Smešno je, da razmišljamo, da en 'Slovenček' pride na Giro in konkurira najboljšim. Vesel sem zaradi vsega. Veseli me tudi to, da smo Slovenci z vsemi navijači dvignili dirko na višjo raven. Užival sem v izjemni podpori. Najlepša hvala vsakemu posebej, ki je prišel spodbujati nas Slovence," je rojakom sporočil Roglič.

Tudi danes so se zbrali ob celotni progi, v veronski areni so ponosno mahali s slovenskimi zastavami in vzklikali "Rogla, Rogla".

Nekdanji smučarski skakalec se bo karseda hitro odpravil proti domu, skušal čim prej nabrati moči in se odpočiti od kolesa, nato pa se bo moral kmalu začeti privajati na novo življenje.

S partnerico Loro Klinc - danes je od svojega srčnega izbranca dobila še tretji šopek na letošnjem Giru - bosta namreč v prihodnjih dneh dobila otroka.

"Predvsem bi se rad spočil in počel stvari, ki niso boleče," je povedal Roglič in dodal: "Se že veselim tudi novega načina življenja."

Zasavec je Giro začel z zmago na uvodnem kronometru, nato je pet dni nosil rožnato majico, ki jo je zatem predal Italijanu Valeriu Contiju, ta pa klubskemu kolegu in drugemu slovenskemu junaku rožnate pentlje Janu Polancu.

Rogličeva ekipa je med dirko napravila kakšno napako, a nobene Roglič ni obsodil. "Na tem Giru sem se veliko naučil, tudi ekipa se je. Mislim, da potrebujemo takšno izkušnjo za prihodnost. Moramo analizirati in se naučiti iz napak, ki smo jih storili. Ko stojim tu v Veroni na odru - všeč mi je, da se je tako končalo," je povedal.

Kolesarska zveza Slovenije že v ponedeljek ob 18. uri pred ljubljansko mestno hišo pripravlja sprejem za slovenske kolesarske junake na čelu z Rogličem.

Že lansko četrto mesto Zasavca na dirki po Franciji je v slovensko prestolnico privabilo ogromno ljubiteljev slovenskega športa, v letošnji sezoni, posebej v zadnjih dneh, pa 29-letni zasavski junak skrbi za novo "Roglamanijo", proti Ljubljani bo zaradi tega zavil marsikateri Slovenec na kolesu ali brez njega.

Značke: kolesarstvo, giro, italija

Članki iz rubrike