sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

ku
ku
1 30.05.2019 10:24:34

Lastnik moštva odkrito o dopinških namigovanjih glede Primoža! NIKOLI NE BI PODPISALI Rogliča ...

Profimedia
Vse od izbruha afere okoli Milana Eržena in njegovih povezav z operacijo Aderlass, mora Primož Roglič poslušati obtožbe na svoj račun.

Doping v kolesarstvu je pač vedno tema, ne glede na to, kdo je vanj vpleten ali ne. V zadnjem času je moral na to temo odgovarjati tudi Roglič, ki pa ga je v bran vzel direktor moštva Jumbo-Visma Richard Plugge.

Nizozemec pravi, da je vse to predvidel in vedel, da se bo Roglič znašel v navzkiržnem ognju. "Vsakega vodjo na veliki pentlji gledajo skozi povečevalno steklo. Sploh če prideš v moštvo iz druge države. Mi se zelo posvetimo raziskovanju, ko novačimo kolesarje," je povedal Plugge za nizozemsko televizijo In Het Wiel.

plugge
Richard Plugge, direktor moštva Jumbo-Visma
vszi



"Testiramo vse, krvne vrednosti, pogovarjamo se s kolesarji preden jih podpišemo. Kje imajo povezave, od kod prihajaj. Veliko časa posvetimo temu. Naša politika je, da se dopinga ne gremo," je vehementno povedal. Kot najbrž vsi lastniki. Je pa o Rogliču dejal naslednje.

"Pripravljeni smo razkriti vse podatke, seveda če se bodo kolesarji strinjali. Tudi Primoževe. Želimo biti transparentni."

Je pa Plugge razkril zanimivost svojega moštva glede zdravniških izjem. "Nihče od naših kolesarjev nima medicinske izjeme. Nihče. Če je kdo bolan in mora za to jemati zdravila, se z njim ne pogovarjamo več. To je naša politika. Roglič ne jemlje nobenih zdravil in nima cerfitikata za medicinsko izjemo (kot denimo pri astmi in drugih respiratornih boleznih op. a.). Smo proti rabi zdravil za zdrave kolesarje, saj ne želimo tvegati z njihovim zdravjem."

Seveda pa to ne bo dovolj, da povezave z dopingom v slovenskem kolesarstvu izginejo. Tako pač je v kolesarstvu.

Članki iz rubrike