bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 29.05.2019 19:35:09

Polanc OBUPAL!? Počasi bo čas, da grem domov!

Jan Polanc je oblekel rožnato majico.
Profimedia
Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v 17. etapi dirke po Italiji izgubil še sedem sekund v primerjavi z nosilcem rožnate majice Ekvadorcem Richardom Carapazom, ki je iz dneva v dan bližje velikemu uspehu. Roglič je dan označil za težek, a mu je bilo lažje ob številnih slovenskih zastavah in Golici na vzponu v Anterselvo.

Slabih 15 kilometrov dolg vzpon tretje kategorije do biatlonskega stadiona v Anterselvi, ki bo prihodnje leto gostil svetovno prvenstvo, je minil v notah Francoza Nansa Petersa.

Od favoritov za končno zmago je znova izstopal Carapaz, ki je pridobil novih sedem sekund, po 17 etapah ima 1:54 minute prednosti pred Italijanom Vincenzom Nibalijem in 2:16 minute prednosti pred Rogličem. Španec Mikel Landa na četrtem mestu zaostaja 3:03 minute, še dobri dodatni dve minuti na petem mestu Nizozemec Bauke Mollema.

Vzpon na Anterslevo je za Slovence Rogliča, Jana Polanca in Grego Boleta minil ob številnih slovenskih zastavah ter zvokih Golice.

"Ponovno je bil težek dan. Ob zvokih Golice in slovenskih zastavah je bilo lažje proti cilju," je za slovenske medije na kratko dejal Roglič, ki je priznal, da je v zadnjih kilometrih vsak kolesar šel po svojih zmožnostih. "Res sem vesel vsakega navijača, vsake zastave. Dajejo mi dodatno vzpodbudo," je dodal.


Zasavca veseli, da se je danes po zdravstvenih težavah v zadnjih dneh ter nedeljskem padcu počutil bolje. "Lahko rečem, da se počutim bolj normalno. Gotovo je to potrebno za zadnje dni," je dejal Roglič.

Na srečo tistih kolesarjev, ki se borijo za najvišja mesta v skupnem seštevku, naj bi bila četrtkova etapa za razliko od zadnjih precej lažja in se bo v Santa Maria di Sali končala s sprintom.

"Bomo videli. Če bom ostal zdrav, se bom boril do konca, to je vse kar lahko obljubim," je obljubil Zasavec, ki je po medijskih obveznostih podelil še nekaj avtogramov, naredil nekaj fotografij s slovenskimi navijači in z Jumbo-Vismo odhitel v dolino.

Precej slabše volje je bil po današnji etapi Polanc. Dan je končal dobro minuto za Petersom, v skupnem seštevku je nazadoval za eno mesto. Vidno izmučeni in razočarani Gorenjec je stežka našel prave besede: "Ne vem, kaj naj povem? Utrujen sem, počasi bo čas, da grem domov."

Še v ponedeljek, na zadnji prosti dan Gira, je Kranjčan razmišljal o boju za končno deseterico, o tem danes ni več tako samozavesten: "Bomo videli. Trenutno nimam veliko za povedati. Bom videl."

Značke: kolesarstvo, giro, italija

Članki iz rubrike