Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

fu
fu
0 09.11.2017 18:23:11

Valtteri Bottas je ODLOČEN: NE, tako ne bo šlo več!

Reuters
Do konca sezone v formuli ena sta ostali samo še dve dirki. Konec tedna se bodo dirkači merili za VN Brazilije, dva tedna pozneje pa še za VN Abu Dhabija.

Danes pa je za kar nekaj dvignjenih obrvi poskrbela novica, ki prihaja iz tabora Mercedesa. Njegov dirkač Lewis Hamilton je že pred zadnjima preizkušnjama osvojil naslov svetovnega prvaka, zato bi si mislili, da so v moštvu vsi zelo zadovoljni.

A ni tako, v Mercedesu je tudi 'nezadovoljnež'. To je drugi voznik Valtteri Bottas. Finec trenutno v skupnem seštevku zaseda tretje mesto, za moštvenim kolegom zaostaja 71 točk, drugi Sebastian Vettel pa mu beži za petnajst, ampak to 28-letnega dirkača nikakor ne zadovoljuje. Še več, močno ga jezi.


In to je Bottas tudi jasno povedal. "Nekajkrat sem bil pred njim, vendar ne tolikokrat, kolikor bi si sam želel. Čeprav je res zelo, zelo dober dirkač in obenem tudi zelo zanesljiv, ampak moram verjeti vase," je hitel razlagati Finec, nato pa udaril: "Ne morem biti številka dve, če bi bilo tako, bi raje ostal doma." S temi besedami je potrdil, da ga vloga druge violine v moštvu niti najmanj ne zanima.

V novi sezoni želi spremeniti trenutni položaj, zato se obeta še veliko več zanimivih spopadov med srebrnima puščicama. "Letos sem se veliko naučil, to je bilo leto spoznavanja in učenja z ekipo. Naslednjo bom delal z ljudmi, ki jih poznam, zato bo drugače. Iz vseh težkih trenutkov, ki sem jih letos doživel, se moram nekaj naučiti," je zaključil Bottas, ki se je Mercedesu pridružil januarja, pred tem je bil član Williamsa. 

V iztekajočem se letu je prišel do prvih dveh zmag v karieri, Hamilton pa jih je zbral devet. Velika razlika je tudi v številu najboljših startnih položajev, ki sta si jih privozila dirkača, Finec dva, Britanec enajst. Zato pa ni večje razlike v tem, kolikokrat sta stala na zmagovalnem odru, v tej kategoriji je 12:11 za Hamiltona. Še en statistični podatek lahko pogledamo, Hamilton je na vseh dozdajšnjih dirkah prečkal ciljno črto, Bottas ni uspel končati VN Španije.

Članki iz rubrike