Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
0 04.08.2017 20:57:31

Slovenci na cestnih dirkah v Herningu niso krojili vrha

Prvi so s cestnimi dirkami na evropskem kolesarskem prvenstvu v danskem Herningu opravili mladinke, mlajše članice in mladinci.

Domače kolesarke so osvojile dve medalji, obe srebrnega leska, enako je uspelo Norvežanom. Slovenski predstavniki niso krojili vrha, najboljšo uvrstitev je na koncu zabeležil mladinec Aljaž Omerzel na 27. mestu.

Mladinke so morale prekolesarit 60,3 kilometra, prva je bila čez ciljno črto Nizozemka Lorena Wiebes, ki je dobila sprint 26-erice. Srebro je osvojila Danka Emma Cecilie Norsgaard, ki je bila v vožnji na čas v Herningu pred dnevi bronasta. S tretjim mestom se je morala zadovoljiti Italijanka Letizia Paternoster, dobitnica srebra s kronometrske preizkušnje. Edina Slovenka Vita Movrin je prišla v cilj na 58. mestu in z zaostankom ene minute.


Za mladinkami so na vrsto prišle mlajše članice, te je čakalo 100,5 kilometra. V zadnjih 20 kilometrih so kolesarke poskušale s številnimi napadi, v pravem trenutku je to uspelo Danki Pernille Mathiesen, ki je osvojila še drugo zlato na EP - prva je bila tudi v kronometru. Domačinka je na koncu za šest sekund prehitela Norvežanko Susanne Andersen na drugem in Britanko Alice Barnes na tretjem mestu. Slovenki sta prišli do cilja v času glavnine, ki je zaostala šest sekund. Katja Jeretina je bila 34., Urška Žigart 35.

Mladince je za konec dneva čakala 120,6 kilometra dolga dirka. Uvodoma so jo krojili tudi dež, megla in veter, v drugi polovici pa številni napadi. Na koncu je prišlo do sprinta glavnine, najhitrejše noge je imel Italijan Michele Gazzoli. Srebro je osvojil Norvežan Soren Waerenskjold, bron pa Nemec Niklas Märkl. Slovencev ni bilo v ospredju. Aljaž Omerzel je bil 27., Marko Hozjan 30., Aljaž Jarc 44., Luka Sagadin 77., vsi so končali v času zmagovalca, medtem ko je Nik Čemažar na 86. mestu zaostal 24 sekund.

V Herningu v soboto sledita dirki za mlajše člane in članice, v nedeljo sledi obračun članov.

Značke: kolesarstvo, ep, herning

Članki iz rubrike