nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 04.08.2017 20:08:25

Poelsu kraljevska etapa, Teunsu dirka po Poljski

Nizozemec Wout Poels je zmagovalec sedme, kraljevske etape dirke po Poljski, ki se je po 132,5 kilometra končala v Bukowini Tatrzanski. Končni zmagovalec dirke je Belgijec Dylan Teuns, ki je v zadnji etapi ubranil prednost.

Kraljevska etapa je postregla s šestimi vzponi prve kategorije, tudi zahteven zaključek pa je bil napet vse do zadnjega metra. Za etapno zmago in s tem tudi končno zmago na 74. dirki po Pojski so se udarili najboljši. V sprintu je bil najmočnejši Poels pred Britancem Adamom Yatesom, Poljakom Rafalom Majko, Nizozemcem Wilcom Keldermanom in Teunsom, ki so skozi cilj prišli v enakem času. Na koncu je to pomenilo, da je Teuns ubranil prednost v skupnem seštevku. Po sedmih etapah je bil za dve sekundi hitrejši od Majke in za tri od Poelsa.


V begu sta se danes znašla dva Slovenca Simon Špilak (Katjuša) in Domen Novak (Bahrain-Merida). Od ubežnikov se je sicer najdlje boril svetovni prvak Peter Sagan.

Špilak je bil na koncu najboljši Slovenec v etapi, bil je 47. z zaostankom 8:01 minute. Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) je bil 70., Matej Mohorič (UAE Emirates) 74., Novak 77. Najvišje skupno je na 47. mestu Špilak.

Značke: kolesarstvo, poljska

Članki iz rubrike