nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 04.08.2017 17:42:46

Rekordni niz Avstralca bo prekinjen! Kolesar razočaran nad vodstvom belgijske ekipe!

Avstralski kolesar Adam Hansen je od dirke po Španiji leta 2011 nastopil in končal vse tritedenske dirke, dirko po Italiji, Franciji in Španiji.

Njegov niz se je zdaj ustavil pri 18 zaporednih nastopih na tako imenovanih grand tourih, na 19. po vrsti pa ne bo nastopil, saj ga njegova ekipa Lotto Soudal ni uvrstila na seznam za Vuelto.

Šestintridesetletni Hansen je v dresu Lotto Soudala na eni od treh tritedenskih dirk nastopil leta 2011 na Vuelti. Od takrat je vsako leto kolesaril na italijanski, francoski in španski pentlji ter prav vse končal. Na nedavno končanem Touru je prav tako prišel do cilja na Elizejskih poljanah in pod svoje ime zapisal 18. odpeljani grand tour. In tu se bo njegov rekord končal.


Belgijska ekipa Lotto Soudal Avstralca, ki je v vseh letih na tritedenskih dirkah zbral dve etapni zmagi, ni uvrstila niti med rezerviste, je poročal kolesarski portal cyclingnews.

"Eden od športnih direktorjev mi je sporočil, da ne bom na letošnji Vuelti, da nisem niti med izbranci," je potrdil Hansen.

"Nisem navdušen nad odločitvijo, težko jo bom sprejel. To ni način, na kakšnega sem želel končati, toda odločila se je ekipa, na to nimam vpliva. Moram spoštovati, kakor se odločijo. Vuelta je eden najboljših grand tourov in zmeraj sem na njej dobro dirkal. V naši ekipi za Vuelto nimamo jasnega kapetana. Lepo bi bilo iti tja in poskusiti narediti rezultat zase," je še dodal Hansen.

Značke: kolesarstvo, sta, hansen

Članki iz rubrike