Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2016 17:15:21
Deli članek:

Kolesarski škandal: Funkcionar paraolimpijce zmerjal s kriplji in pohabljenci

Neverjetno, a očitno resnično. V Veliki Britaniji so suspendirali direktorja kolesarske zveze zaradi šokantnega odnosa do športnikov invalidov.

Shane Sutton je britanski junak, strokovnjak po rodu iz Avstralije se je podpisal pod vse največje uspehe britanskega kolesarstva na stezi. In kakšni uspehi so to bili! Je pa že od nekdaj veljal za kontroverzno osebnost, ki se je že pred časom znašla v precejšnjih težavah zaradi pošiljanja nekoliko starejše kolesarke na porodniški dopust. 

No, zdaj pa so težave še precej večje, kajti v medije so prišle obtožbe na Suttonov račun, ki gredo po vseh kriterijih prek meja dobrega okusa. Britanski kolesarji so izjemno uspešni tudi v konkurenci športnikov invalidov, toda direktor njihove ekipe ni jemal resno in se je do nje celo obnašal skrajno žaljivo.

"Ko nas je naslavljal, je zelo pogosto govoril o nas kot o kripljih in pohabljencih, pri čemer je ponavadi zraven dodal še kakšno kletvico. Bilo je grozno," je medijem zaupal eden najboljših britanskih kolesarjev invalidov Darren Kenny. Suspenz se bo zaradi tega verjetno spremenil v odpoved delovnega razmerja, nekdanjega junaka pa čaka še dodatna kazen