Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
27.04.2016 10:59:28
Deli članek:

Mladi kegljači uspešno proti Srbom

psno
Radljeva, Bizjakova in Mejačeva so pokazale dobro pripravljenost.

V sklopu priprav na SP v kegljanju za mlajše člane, ki bo sredi maja na Hrvaškem, sta se se slovenski reprezentanci pomerili z reprezentancama Srbije, ki spadata v svetovni vrh.

Prijateljske tekme je na svojem kegljišču gostil KK Kamnik, in je svoje delo odlično opravil na zadovoljstvo mladih igralcev in igralk. Tekme so služile tudi za poglabljanje prijateljskih vezi med mladimi športniki, saj so ravno Slovenci in Srbi zelo veliki prijatelji.

Naša dekleta so eno tekmo dobila in potem drugo izgubila. Prvi dan so naše (igralo je po osem igralk in igralcev) zmagale s 4382:4368, drugi dan pa zgubile s 4325:4370. Delo sta dobro opravili predvsem Urša Mejač, ki je prvič podrla 589 in drugič 20 kegljev manj, ter Dolenjka Nika Radelj, ki je začela s 557 in nadaljevala s 581 podrtimi keglji. Prvi dan je dober nastop opravila tudi Anja Dobravec, ki se je zaustavila na 578 kegljih. Slednja je v zadnje pol sezone naredila velik preskok. Tako se ji je zelo obrestoval prestop iz Celja v Kranj, kjer redno vadi pod budnim očesom selektorke Brigite Strelec. Dober nastop je v nedeljo uspel še Patriciji Bizjak, ki je končala pri 561 podrtih kegljih. Ostale so bile nekoliko slabše. Selektorica ima tako še slabe tri tedne časa, da tudi pri preostalih igralkah dvigne nivo forme in izlušči udarno ekipo, ki jo bo odpeljala v Istro.

Naši mlajši člani so dobili obe tekmi, prvo s 4686:4680 in drugo s 4711:4669. Prvi dan je pri naših blestel Timi Jurančič, ki je podrl kar 664 kegljev in le malo zaostal za rekordom kegljišča. Zelo dobro sta v obeh dneh odigrala tudi Denis Narat in Blaž Čerin. Trboveljčan Denis je na prvi tekmi podrl lepih 634 kegljev. v nedeljo pa je končal pri 621 podrtih kegljih. Tržičan Blaž jih je prvi dan podrl 624, drugi dan pa petnajst manj. Ta dan sta se z lepim nastopom izkazala še Dušan Pavlović, sicer sin nekdanje odlične reprezentantke Branke (609) in Novomeščan Danijel Lavrič (607) ki sicer nastopa za Proteus. Pri gostih pa se je odlikoval sicer že zelo uveljavljeni Norbert Ernješi, mlajši brat sedaj že zvezdnika srbskega in svetovnega kegljanja, Roberta Ernješija. Podrl je 620 in 614 kegljev. V nedeljo je nase opozoril še mlajši brat super zvezdnika svetovnega kegljanja, Vilmoša-Vilija Zavarka, Čaba Zavarko, ki je zaključil pri 620 podrtih kegljih.

Predstavili pa so se tudi kandidati za posamični svetovni pokal v mladinski konkurenci, ki bodo tekmovali ravno tako v Novigradu na Hrvaškem, tik pred začetkom obeh SP. V soboto so nastopili v Kamniku in v nedeljo v Medvodah. Zelo dobro pripravljenost je pokazal Cerkničan Domen Špeh, ki je v Medvodah podrl lepih 592 kegljev. Malce manj je dal od sebe  Postojnčan Žiga Požar. Med njima bo verjetno potekala bitka za Novigrad, kamor potuje le en igralec in igralka. Pri mladinkah se bosta kot vse kaže v prihodnjih dneh za to mesto borili Cerkničanka Tina Hren in Leila Lisjak iz Adrie.

psno
Dušan Pavlović