Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
27.04.2016 10:30:13
Deli članek:

Danes finale pokala Postojna 2016

psno
Klemen Mahkovic se je v Postojni izkazal že v predtekmovanju.

V Postojni bodo na njihovem mednarodnem turnirju danes izpeljali finale najboljših, ki se bo začel ob 12. uri v postojnskem športnem parku.

V ta finale se je uvrstilo po deset najboljših iz obeh konkurenc. Poleg te deseterice pa bo domači klub organizator KK Proteus določil še dva svoja igralca oziroma igralki. Sam turnir je bil tudi letos odlično zaseden s kakovostno mednarodno zasedbo in praktično vsemi najboljšimi v Sloveniji. V svoji konkurenci so nastopili tudi neregestrirani igralci, tako da je bil tudi številčno turnir zelo obiskan. Tega vsakoletnega turnirja se razveselijo tudi najmlajši igralci, ki imajo tako lepo priložnost za nastop, ki jo še kako potrebujejo.

V članski konkurenci je z izvrstnim nastopom predtekmovanje dobil Litijan Klemen Mahkovic s 671 podrtimi keglji, kar je odličen rezultat za kegljišče v Postojni. Za njim sta se uvrstila Kranjčan Janže Lužan (643) in Tržičan Jure Mejač s kegljem manj. Norma za vstop med deset najboljših je bila zelo visoka.

Pri ženskah se je odvijal ogorčen boj za najboljša mesta po predtekmovanju. Na koncu je bila najboljša hrvaška reprezentantka Ines Maričić, ki sicer zelo rada gostuje v Sloveniji, in to s 633 podrtimi keglji. Enako število kegljev pa je podrla, toda imela malce slabše čiščenje, mlada reprezentantka Patricija Bizjak, ki je sicer Celjanka, vendar meče za B ligaša Ceršak. Le  dva keglja za njima pa je zaostala Eva Sajko, sicer članica Celja in reprezentantka, ki je po odpovedi naše najboljše igralke Barbare Fidel naš glavni adut za SP posameznikov na Hrvaškem čez slab mesec.

Finale se bo začel danes ob dvanajsti uri na kegljišču v športnem parku Postojna, sam zaključek pa je predviden ob pol sedmih zvečer. Seveda pa v finalu vsi štartajo od ničle in ni tako nobenega minulega dela.