Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
25.01.2016 10:36:21
Deli članek:

Degenkolb: Moj prst se je še komaj držal

Kolesarji moštva Giant-Alpecin, ki so v preteklih dneh trenirali v španskem obmorskem mestu Calpeju, so doživeli hudo prometno nesrečo, ko se je v njih zaletelo vozilo.

Avto, ki ga je uupravljal Anglež, je trčil v šesterico kolesarjev, ki so pravilno vozili po cesti, najhuje pa jo je skupil John Degenkolb. Sedemindvajsetletnega Nemca, ki je lani slavil na dveh prestižnih dirkah Milano-San Remo in Pariz-Roubaix, so včeraj operirali.


Najprej so mu v lokalni bolnišnici operirali poškodovano stegno in zašili rane na podlakti in ustnicah. Nato pa so ga z rešilnim vozilom odpeljali v večjo bolnišnico v Valencii, kjer so odkrili zlom podlakti in mu oskrbeli še palec leve roke. Tega mu je dobesedno odrezalo in se je še komaj držal dlani. "Glede na vse okoliščine, se kar dobro počutim," je na svoji facebook strani zapisal Degenkolb, ki se nesreče ne spomni v celoti, obenem pa je zaželel vse dobro svojim sotekmovalcem.

Max Walscheid je utrpel poškodbo roke in zlom golenice, zaradi česar bo verjetno moral tudi on na operacijo. "Fantje so imeli neizmerno srečo, da so sploh še živi," je povedal Degenkolbov menedžer Jörg Werner, ki je še dodal, da bodo njegovega varovanca kmalu premestili v bolnišnico v Hamburgu.

Iz moštva Giant-Alpecin so sporočili, kakšne so poškodbe ostalih fantov, ki so bili udeleženi v hudi nesreči. Francoz Warren Barguil je utrpel zlom dlančnice in nadaljnji pregledi v domovini bodo pokazali, ali bo potrebna operacija. Američanu Chadu Hagi so operirali poškodovana vrat in brado, v naslednjih dneh pa bo na vrsto prišel še zlom kosti nad očesom. Šved Fredrik Ludvigsson in Nizozemec Ramon Sinkeldam sta imela odgrnine in ureznine po celem telesu. Ludvigsson pa ima še nekaj težav s poškodbo reber.