Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
24.01.2016 22:53:40
Deli članek:

Lokateks Trata prevzela vrh

sm
Marko Švara (Hrast Kobjeglava)

Z zmago na derbiju proti Aikei Anteni Portorož so balinarji Škofjeloške Lokateks Trate ostali osamljeni na vrhu superligaške razpredelnice.

Osrednja pozornost je bila v soboto popoldne namenjena dvoboju na Belem Križu, v katerem sta se pomerili domača Aikea Antena in Lokateks Trata. Izkušeni Škofjeločani so se po lahki domači zmagi proti Luki Koper odločno lotili tudi dvoboja proti drugemu obalnemu superligašu in hitro prišli do vodstva z 2:6, ki sta ga v hitrostnem zbijanju še povišala Uroš Vehar in Goran Vujanović. Serijo gostov je za trenutek prekinil natančni Tadej Kontič, a so Gorenjci s točkama Tadeja Premruja v natančnem zbijanju prišli na korak do zmage, ki so jo potrdili z z zmagama v igri trojk in Uroša Veharja v igri posameznikov.
 
Malce bolj izenačen je bil dvoboj v Ljubljani, ki so ga boljše odprli krimovci, a so Koprčani po zaslugi Dmitra Vujanića in Gregorja Vouka hitro izenačili na 6:6, nato pa so domačinom novo prednost prinesli mladi Žan Sodec v natančnem zbijanju ter Dejan Korošec in Dragan Kutlačič v štafeti. V zadnjem delu tekme je bil pri gostih na nivoju le Toni Trobec, a je bila njegova zmaga v enojki premalo za uspeh, saj so bili domačini suvereni tako v trojki kot v igri dvojic in igri dvojic v krog. 

Lepo balinarsko predstavo je prinesel vedno zanimivi kraški derbi med Kobjeglavci in Sežanci, ki je zmagovalca odločil šele v končnici tekme. Klasične igre so boljše odigrali balinarji Hrasta in prišli do prednosti s 5:3, sledili pa so dokaj izenačeni dvoboji v tehničnih disciplinah, ki so z zmagami Matije Povha v hitrostnem zbijanju, Marka Švare v natančnem zbijanju ter štafete Matija Povh - Klemen Sosić domačinom prinesli vodstvo z 11:7. Hitro je postalo jasno, da bosta zmago v igri dvojic v krog zabeležila domača aduta Borut Margon in Primož Markočič, piko na i solidni predstavi Hrasta pa je s tesno zmago postavila trojka in razžalostila sežanske navijače, ki so se nadejali preobrata.
 
V dvoboju moštev z dna lestvice je vse kazalo na to, da bodo Košanci slavili gladko zmago, saj so po zmagi Aljoše Morelja v hitrostnem zbijanju vodili že z 9:1, a so borbeni Šempetrci še pred zadnjimi klasičnimi igrami uspeli priti do izenačenja, ki so ga uspeli zadržati do zadnjega piska sirene in se veselili točke.
 
Superliga, 8. krog
Košana - Agrochem DU Šempeter 13:13
Aikea Antena Portorož - Lokateks Trata 10:16
Hrast - Skala 15:11
Krim - Luka Koper 16:10
Vrstni red: Lokateks Trata 15, Antena Portorož in Luka Koper 13, Hrast 8, Krim 7, Agrochem in Skala 6, Košana 4
 
Foto: Marko Švara (Hrast Kobjeglava)