Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
24.01.2016 20:32:15
Deli članek:

Zbujanje iz zimskega spanca

fb

Najboljši slovenski atleti in atletinje so pretekli konec tedna nastopali na različnih mitingih. Dosegli so nekaj lepih zmag, vsi pa niso bili zadovoljni.

Slovenski rekorder Robert Renner je na mitingu v Celju v skoku s palico zmagal, vendar s 5,20 metri ni bil zadovoljen, saj je to precej daleč od norme za nastop na svetovnem dvoranskem prvenstvu marca v ZDA.
V teku na 60 m je Rok Ramšak Rok s 7,20 sekunde ugnal Petra Hribarška (7,23), med atletinjami pa je na tej razdalji slavila Ria Grof (8,06) pred Simono Kapl (8,09). V ženski konkurenci je v skoku s palico slavila Sara Berčan, 4,00 m pa je preskočila tudi drugouvrščena Nuša Maver. "Preskočil sem le 5,20 metra. Imel sem kar hud padec v korito za palico in mislim, da je to kar zaznamovalo nadaljnje skoke na 5,42 metra. To je kar malo razočaranje na začetku te zimske sezone, saj sem glede na treninge resnično pričakoval precej več," je pojasnil Renner, ki ga naslednja tekma čaka 27. januarja v Nemčiji. Za 20 cm je premagal Roka Dobrška.
Maja Mihalinec, ki že ima normo za dvoransko SP, je na mitingu v Zagrebu zmagala v teku na 60 m. V finalu je tekla 7,34 sekunde, v kvalifikacijah pa 7,44. V skoku v daljino je slavila Nina Djordjevič (6,31 m), v troskoku pa Saša Babšek (13,38 m). Joni Tomičič Prezelj je bila druga na 60 m ovire; v kvalifikacijah je tekla 8,45, v finalu pa 8,47. Urban Čehovin je bil četrti v skoku v daljino s 7,41 m, peti pa Žiga Vrščaj (7,40 m).
"Ta izid je bil že boljši pokazatelj trenutne pripravljenosti. Vesela sem, da sem že na drugi tekmi v tej zimski sezoni tekla blizu norme za SP, ki jo sicer imam že od lani. Počasi prihajam v tekmovalni ritem, na naslednjih tekmah bom nastopila že v močnejši konkurenci in upam na hitrejše čase," je bila zadovoljna Mihalinčeva.
"Tekmovalo nas je kar 31, zato sem imela med vsakim skokom 30 minut premora. To je pomenilo, da sem se morala pred vsakim poskusom na novo ogreti. Kljub temu sta bila dva neveljavna skoka, z odrivom brez deske, dolga vsaj 6,50 metra, kar me res veseli. Pomembno je tudi, da je moje stopalo končno povsem zdravo, saj še pred mesecem dni nisem vedela, če bo zdržalo odrive iz polnega zaleta. Sedaj lahko to odmislim in se posvetim le skakanju. Dobro sem pripravljena in se veselim naslednjih tekem," je pojasnila Djordjevičeva.
"Imela sem velike težave s tehniko. V skokih sem se zelo mučila, pa tudi tekma je potekala zelo hitro," pa je dejala Babškova, ki je ugnala Petro Koren (13,17 m) in Mersiho Kazič (13,08 m). Gregor Kokalovič je tekel le v kvalifikacijah na 60 m (6,98), zaradi poškodbe leve mečne mišice pa v finalu ni nastopil.
Sabina Veit je na mitingu na Dunaju v finalu teka na 60 m zasedla drugo mesto in s 7,52 sekunde zaostala za Madžarko Evo Kaptur (7,50).
V teku na 800 m je bila najhitrejša Breda Škedelj z 2:22,98, tretja pa zmagovalka druge skupine Zala Janža (2:33,03). "Nisem najbolj zadovoljna z dosežkom. Pričakovala sem izid okrog osebnega rekorda, ker so to kazali tudi zadnji treningi. Žal je bil celoten tek polomija, tako da na naslednjih tekmah pričakujem boljše izide," je dejala Veitova.