Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.10.2015 18:12:18
Deli članek:

Sagan: Rio še pod vprašajem

Reuters
Peter Sagan

Svetovni prvak Peter Sagan bo v sezoni 2016 najprej ciljal na klasike, zlasti dirko po Flandriji in Pariz-Roubaix, sledil pa bo nastop na dirki po Franciji. Glede nastopa na OI v Riu pa slovaški šampion še ni sprejel končne odločitve, saj naj bi bila proga bolj primerna za hribolazce. Olimpijsko traso si bo ogledal januarja.

Kolesarji ekipe Tinkoff Saxo na čelu s svetovnim prvakom iz Richmonda Saganom in serijskim zmagovalcem največjih etapnih dirk Špancem Albertom Contadorjem se te dni mudijo v hrvaškem Poreču, kjer so bili tudi na voljo medijem.

Slovaški sprinter je pravkar minulo sezono ocenil za zelo dobro, zlasti zahvaljujoč zmagi na svetovnem prvenstvu, ki ga je septembra gostil ameriški Richmond. "Seveda sem zelo vesel zmage na svetovnem prvenstvu. To so sanje in dirka, ki se ne more primerjati z nobeno drugo dirko in nobeno drugo zmago," je povedal.

Ob tem kopice drugih in tretjih mest ne jemlje kot razočaranja: "Takšen je pač šport, ne moreš vedno zmagati."

Sezono 2016 bo Sagan začel s spomladanskimi klasikami, glavna cilja v tem delu sezone pa bosta spomenika Flandrija in Roubaix. Sledil bo nastop na francoski pentlji.

Glede udeležbe na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru pa svetovni prvak še ni sprejel končne odločitve. "Slišal sem, da bo proga zelo težka in morda bo bolj za hribolazce, vendar se moram še odločiti. Januarja si bomo šli ogledat progo," je napovedal.

Na novinarsko vprašanje je Sagan priznal, da je zanimanja za kolesarstvo na Slovaškem sicer dovolj, vendar jim manjka ekipa v kategoriji eliti. Trenutno namreč kolesarji po mladinskih kategorijah nimajo možnosti za naslednji korak in se zato večina ustavi na pragu članske kategorije.