Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.10.2015 17:17:05
Deli članek:

Mariborčanke začenjajo evropsko sezono

Drago Wernig - TAKA
Iza Mlakar

Odbojkarice Nove KBM Branika bodo v sredo v estonski Kohili ob 18. uri igrale svojo prvo tekmo prvega kroga pokala CEV.

Tako bodo kot prva slovenska ekipa začele z evropskimi nastopi, v četrtek bo v ligi prvakinj igral Calcit Ljubljana.

Mariborčanke bodo tudi to sezono svojo evropsko pot začele v pokalu CEV. V lanski so se v njem prebile do drugega kroga, ko so morale priznati premoč italijanski ekipi Conegliano. Tudi v letošnji imajo lepo priložnost, da se uvrstijo najmanj v drugi krog, kajti estonska ekipa Kohila, ki je dvakrat zapored zmagala v baltski ligi, v tem tekmovanju igra prvič. Do zdaj je Kohila igrala le v pokalu challenge in je nasploh prva ženska estonska ekipa, ki bo zaigrala v pokalu CEV.

Na drugi strani so varovanke Sebastijana Škorca v drugem po moči evropskem pokalu že stalne gostje; pred dobrim desetletjem so igrale tudi v ligi prvakinj, tako da imajo z evropskimi tekmami neprimerno več izkušenj.

Sodeč po uvodnih tekmah domačega prvenstva, ko v štirih krogih še niso izgubile niza, je tudi njihova forma na zadovoljivi ravni. Povratna tekma bo na sporedu 11. novembra v Mariboru. V primeru napredovanja bi bankirke v drugem krogu igrale proti boljši ekipi iz dvoboja med nemškim Wiesbadnom in poljsko Muszyno.

V evropskih pokalih bodo ob Novi KBM Braniku slovensko odbojko v ženski konkurenci predstavljale še odbojkarice Calcit Volleyballa, ki bodo imele v četrtek svoj krstni nastop v ligi prvakinj. V skupini B bodo gostile PGE Atom Trefl Sopot.

Svojo prvo tekmo v ligi prvakov bodo imeli prihodnji teden odbojkarji ACH Volleyja, ki bodo v Stožicah igrali s slovito Modeno, v pokalu CEV Slovenija v moški konkurenci ne bo imela svojega predstavnika, zato pa bosta v pokalu challenge igrala Calcit Volleyball in Panvita Pomgrad. Kamničane 11. novembra čaka gostovanje v Myjavi na Slovaškem, Sobočani pa bodo dan pozneje doma igrali s ciprskim Ethniksom.