Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
27.10.2015 11:57:16
Deli članek:

Zaradi Rossija razmišljajo o umiku iz športa

Reuters

Glavni sponzor ekipe Honda, za katero tekmuje Marc Marquez, je zaradi dejanja Valentina Rossija ogorčen in razmišlja o umiku iz motociklizma.

Dogodka na zadnji dirki v Sepangu, po vsej verjetnosti, ni potrebno več opisovati, pa vseeno na kratko. Valentino Rossi in Marc Marquez sta imela od začetka medsebojne obračune na dirkališču, nato pa je v šestem krogu počilo, ko je Rossi z nogo na tla spravil Marqueza. Italijan je prejel kazen, da bo moral na zadnji dirki štartati iz zadnjega mesta. Po dirki so se oglasili številni akterji, ki menijo, da so neposredno oziroma posredno udeleženi v dogodek.

Zdaj se je oglasil še Repsol, glavni sponzor ekipe Honda, za katero dirkata Marquez in Dani Pedrosa. Pri Repsolu so mnenja, da je Rossi namerno na tla sklatil Marqueza in si zasluži strožjo kazen. V izjavi za javnost so zapisali, da ''je dejanje Rossija nesprejemljivo in nešportno dejanje, ki je povsem v nasprotju s športnimi vrednotami in samim tekmovanjem.''

Pri Repsolu so močno žalostni, da je do takšnega dogodka prišlo, saj zagovarjajo športne vrednote, kot so prijateljstvo, tekmovalni duh in predanost tekmovalcev. Menijo, da brez teh vrednost ne vidijo več smisla, da bi ostali v športu kot sponzor in bodo premislili, ali bodo še nadaljevali sodelovanje v tem športu. Podjetje je sicer v prisotno v motociklističnem športu že 40 let, od leta 1995 je glavni sponzor ekipe Honda.