nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 01.09.2014 16:00:29

Igra sekund ob vstopu v drugi teden

vszi
Že dolgo nismo spremljali tako izenačene Vuelte. Po dobrem tednu dni oziroma devetih etapah je med prvim in šestim mestom le trideset sekund.

N bila to sicer še popolna vojna, prej posamezne manjše bitke oziorma iskrice, ki so bile odlična predigra za drugi teden dirke, ko se bo boj za rdečo majico dokončno razplamtel. Od torkovega kronometra pa do peklenskega vikenda v gorah, v jutrišnjo uro resnice pa se z rdečo majico na ramenih podaja Nairo Quintana. Že torek bo bržkone prinesel večje razlike med kandidati za vrh, slab dan na 37 kilometrov dolgem kronometru nedvomno lahko pokoplje vse upe na vrhunsko uvrstitev.

1. Nairo Quintana (Kolumbija) 35:58:05

Moštvo: Movistar
Rojen: 4. februar 1990
Višina/teža: 167 cm/59 kg
Kvota na stavnicah: 2,30
Zmagovalec letošnjega Gira pod žgočim andaluzijskim soncem ni bil tisti pravi, v nedeljski etapi, ki jo je zaznamovalo slabo vreme, pa je bil znova dobri stari Quinatana. Poleg Purita Rodrigueza je edini lahko dogovoril na napad Contadorja, v primerjavi s Froomom je pridobil 23 sekund in oblekel rdečo majico. Še naprej prvi favorit. 

702-18-quintana


2. Alberto Contador (Španija) +0:03

Moštvo: Tinkoff-Saxo
Rojen: 6. december 1982
Višina/teža: 176 cm/61 kg
Kvota na stavnicah: 2,35
Nisem pravi, Vuelta prihaja prezgodaj, želim si predvsem kakšne etapne zmage, v boj za rdečo majico pa ne realno ne morem poseči, je pravil pred prihodom na dirko. "Pila naopako," kot bi rekli južno od Kolpe? Vsaj glede na prikazano v prvem tednu najbrž res, na vzponih je bil morda celo najbolj konstanten, vsega šest tednov po zlomu golenice je na prvem resnejšem vzponu tekmecem vrgel rokavico.

contador vszi
vszi


3. Alejandro Valverde (Španija) +0:08

Moštvo: Movistar
Rojen: 25. april 1980
Višina/teža: 178 cm/61 kg
Kvota na stavnicah: 21,00
Večino prvega tedna se je naokoli prevažal v rdeči majici, že na prvem pravem vzponu pa ni mogel slediti rojakoma Rodriguezu in Contadorju ter moštvenemu kolegu Quintani. Slednji pravi, da ima Movistar dve vodji in da je pravzaprav vseeno na čigavih ramenih počiva rdeča majica. A na Valverdejeva bo težko znova zašla, že če bo ponovil lansko tretje mesto, bo bržkone zadovoljen.  

aljeandro valverde
vszi


5. Chris Froome (VB) +0:28

Moštvo: Sky
Rojen: 20. maj 1985
Višina/teža: 186 cm/69 kg
Kvota na stavnicah: 3,85
Današnja ura resnice bo v veliki meri razkrila ali je bil to v nedeljo le trenutke slabosti, ali pa Froome tudi na popravnem izpitu sezone ni v top formi. Britanec je nepričakovano izgubil 23 sekund, v tako izenačeni dirki pa šteje prav vsaka. Bo pa z vsakim dnevom dirke vse boljši  in boljši.

Christopher Froome


6. Joaquim Rodriguez (Špa) +0:30

Moštvo: Katjuša
Rojen: 12. maj 1979
Višina/teža: 169 cm/57 kg
Kvota na stavnicah: 14,00
Po ponesrečenem Giru je vse podredil Vuelti, pri 35 letih je to ena njegovih zadnjih priložnosti. V Daniju Morenu bo imel v gorah – in teh v prihodnjem tednu ne bo manjkalo – sijajnega pomočnika, tudi zadn pa bo današnja ura resnice prav to - ura resnice. Če bo v bitki z uro omejil izgubo v primerjavi s tekmeci, potem... Ena zadnjih priložnosti za najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

joaquim rodriguez
vszi

Članki iz rubrike