Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
31.08.2014 16:57:43
Deli članek:

V Kortah najboljši Nik Švara

zf

Tradicionalni četveroboj za mlade balinarje v Kortah nad Izolo se je končal s slovensko zmago.

Gašper Povh, Nik Švara, Jure Fabjan, Žan Sodec, Matic Štraus in Massimo Škrlič so v tretjem krogu tekmovanja, ki je odločal o prvem mestu, premagali Hrvate kar s 12:4 in jih tako prehiteli zaradi boljšega izkupička točk. Pred tem je naša reprezentanca izgubila z Monakom (4:12) in visoko s 15:1 premagala mešano ekipo deklet in fantov iz Srbije. Končne zmage je bil zelo vesel tudi selektor naše reprezentance Pavel Švara.

"Že dolgo nismo osvojili prvega mesta. Medtem ko so naši igrali slabše z Monakom, so se odlično odrezali v tekmi s Hrvati. Prednjačil je Nik, zelo dobro igral tudi Gašper, ki sta bila nosilca visoke zmaga s Hrvati, ki nam je odprla pot do končnega uspeha," je poudaril Postojnčan Švara.

Za najboljšega igralca četveroboja so izbrali Nika Švaro, ki je bil s 30 točkami najboljši tudi v hitrostnem zbijanju. Njegov reprezentančni kolega Povh v natančnem zbijanju (22), pokal za najboljšega v bližanju in zbijanju v krog pa si je z 28 točkami prislužil Giani Bresciano iz Monaka.

Mednarodni turnir v izvedbi domačega kluba Korte na čelu s predsednikom Miranom Klevo in sodelavci je bil imenitno organiziran.
zf