Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
20.08.2014 23:08:02
Deli članek:

Tudi Koren in Mohorič v novem-starem moštvu?

Arsen Perić

Novica, ki to pravzaprav ni. Že dolgo se je namreč šušljalo, da naj bi Cannondale in Garmin-Sharp v prihodnji sezoni postala eno.

V sredo pozno popoldne je bilo konec špekulacij, Garmin in Cannondale sta potrdila, da bosta v prihodnji sezoni združila moči. Eden vodilnih proizvajalcev koles Cannondale bo postal glavni sponzor in dobavitelj koles, logistika in "know-how pa bosta spadal v domeno Slipstream Sporta, medtem ko Garmin do nadaljnjega ostaja na barki kot eden pokroviteljev.

Moštvo se bo imenovalo Team Cannondale, če seveda ne bodo pridobili še kakšnega bogatega pokrovitelja, proračun pa naj bi ostal v rangu letošnjega Garmin-Sharpovega. "Moštveni proračuni so po letu 2008 drastično narasli in za moštvo, ki ga ne podpira nacionalna zveza, vlada ali pa nesramno bogati posameznik, je, če želi ostati konkurenčno, združevanje moči logična stvar," je združitev pospremil alfa in omega Slipstream Jonathan Vaughters.

Kdo vse bo vozil za to novonastalo fuzijo, še ni znano. Seveda jedro ostaja ekipa Garmin-Sharpa (Hesjedal, Danielson, Talansky,...), medtem ko naj bi osmerici kolesarjev Cannondalea, ki imajo pogodbo tudi še za leto 2015, med njimi sta tudi Slovenca Kristijan Koren in Matej Mohorič, ponudili novo. Vaughters pravi, da naj bi poleg Davida Formola, ki se je že dogovoril, prestopila oziroma bolje rečeno novemu projektu pristopila tudi večina od preostale sedmerice.

Tudi Mohorič in Koren torej, več oziroma vse pa naj bi bilo znano v prihodnjih tednih.