Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
14.08.2014 10:49:20
Deli članek:

Contador vendarle na Vuelto

vszi

Čeprav je dolgo kazalo, da ne bo pravočasno okreval, bo Alberto Contador kot vse kaže vendarle nastopil na prihajajoči Vuelti.

Vse od tiste nesrečne desete etape Toura, ko je pri 77 kilometrih na uro poletel po zraku in si med drugim zlomil golenico, je bolj kot poganjal pedala, predvsem celil rane. Tudi sam zmagovalec Vuelte iz leta 2008 in 2012 je bolj kot ne že obupal, da bo prihodnjo soboto na startu v Jerezu, a v zadnjih dnevih je prišlo do preobrata. Oziroma bo precejšnjega izboljšanja stanja. "Zadnjih deset dni sem znova poganjal pedala in včeraj je bilo prvič, da sem se lahko na gorski prelaz povzpel brez bolečin v kolenu, kar me je z navdušenjem in vznemirjenjem pripeljalo do odločitve, da vendarle nastopim na letošnji Vueli," je sporočil El Pistolero.

Seveda zaradi (pre)dolge pavze ne bo v igri za skupno zmago, se pa nadeja, da bi lahko osvojil kakšno posamično etapo, predvsem v tistem tretjem, zadnjem tednu dirke. "Vem, da bom moral Vuelto vzeti na precej drugačen način kot pa sem se nadejal na začetku sezone, a verjamem, da je lahko to zame prava, koristna stvar tudi v luči naslednje sezone, morda pa se bom v tistem zadnjem tednu že lahko boril za etapno zmago."

Vuelta se sicer začne 23. avgusta v Jerezu, in če na njej kot vse kaže ne bo slovenskih kolesarjev, pa bo zasedba naravnost vrhunska. Chris Froome, Nairo Quintana, Alberto Contador, Mark Cavendish, Peter Sagan,...