Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
15.07.2014 20:52:08
Deli članek:

Wiggins ni več lačen zmag

Reuters

Bradley Wiggins, olimpijski prvak v kronometru in prvi Britanec, ki je slavil na Tour de France je razkril svoje načrte. Veliko se je namigovalo, da bo zapustil svojo ekipo Sky, vendar je zdaj pojasnil, da bo pogodbo, ki mu poteče letos, podaljšal za vsaj še eno leto.

Kolesar, ki je razpoznaven tudi po svojih zaliscih, in ki je pred dvema letoma v rumenem končal francosko pentljo je na kolesarskem maratonu v Trevisu, od koder prihaja njegov proizvajalec koles Pinarello, priznal, da na velikih večdnevnih dirkah nima več ambicij. Pravi, da so časi, ko je razmišljal o zmagah na Touru, Giru ali Vuelti, mimo. "Sicer si želim še nastopati, a zagotovo ne morem biti več med najboljšimi. Mislim, da bom naslednje leto, če me ekipa ne bo izbrala za Tour, kolesaril na Giru, a moji cilj vsekakor ne bo zmaga. V svoji karieri želim zmagati še dirko Pariz-Roubaix in postaviti svetovni rekord v vožnji na eno uro. To bom najbrž poskušal naslednje leto," je videnje svoje prihodnosti obelodanil Wiggins.

Britanec, ki se je sicer rodil v Belgiji, je ob tej priložnosti spregovoril tudi o tem, kdo je zanj prvi favorit dirke Po Franciji, na kateri ga njegovo moštvo Sky letos ni uvrstilo med svoje tekmovalce. Že pred padcem in odstopom njegovega kolega Chrisa Frooma in pred poškodbo Španca Alberta Contadorja je največ možnosti pripisoval po desetih etapah tudi vodilnemu Italijanu Vincenzu Nibaliju: "Lani na Giru sem ga podrobneje spoznal. Če je pripravljen tako kot takrat, če bo kolesaril tako zrelo, ga je nemogoče premagati."