Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.07.2014 20:02:52
Deli članek:

Odstopil še Cancellara

Najbolj prestižna kolesarska dirka je ostala še brez enega zvezdnika. Na prosti dan so namreč iz ekipe Trek sporočili, da se je puško v koruzo odločil vreči tudi Švicar Fabian Cancellara.


Triintrideset letni kolesar je po deseti etapi končal letošnjo francosko pentljo. Štirikratni olimpijski in svetovni prvak v vožnji na čas je namreč preveč utrujen, sam pravi, da se hoče bolje pripraviti na nadaljevanje sezone. "
Za menoj je 59 napornih tekmovalnih dni. Potrebujem počitek, da se bom ustrezno pripravil na naslednji cilj, na svetovno prvenstvo v Španiji," je pojasnil Cancellara, trikratni zmagovalec dirke Paris-Roubaix, ki je po desetih etapah za vodilnim Italijanom Vincenzem Nibalijem zaostajal dobrih 29 minut in je zasedal 34. mesto.

Še pred njegovim odstopom so izmed boljših kolesarjev odstopili tudi
eden izmed peterice v zgodovini, ki so zmagali na vseh treh največjih več etapnih dirkah svetu Španec Alberto Contador (poškodba), branilec lanske zmage Britanec Chris Froome, zmagovalec francoske pentlje leta 2010 Luksemburžan Andy Schleck in Britanec Mark Cavendish, sprinterski specialist in nekdanji svetovni prvak.