krizaj Odkrito.si

Bojan Križaj zapustil dom pri Tržiču: prestiž ...

John Hancock Center Svet24.si

Ujeti v dvigalu preživeli padec iz 95. nadstropja

žalostna punčka Petisvet.si

Mamica moja, mamica moja!

bitcoin Svet24.si

Bitcoin strmo padel, izgubil že 66 odstotkov

meghan markle_nosečnost_2 Svet24.si

FOTO: Konec skrivalnic za Meghan

Priyanka Chopra, nick jonas Najstnica.si

Nick Jonas o bitki z boleznijo

noč na kmetiji Njena.si

Vabilo kmetice na seks v troje razkrila ...

STA
STA
0 05.07.2018 15:45:39

Na priprave v Kranjsko Goro 16 odbojkarjev

www.alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v ponedeljek, 16. julija, začela s pripravami na svetovno prvenstvo, ki ga bosta od 12. do 30. septembra gostili Italija in Bolgarija. Selektor izbrane vrste Slobodan Kovač bo v tradicionalni pripravljalni bazi v Kranjski Gori zbral 16 odbojkarjev.

Slovenska reprezentanca se je v letošnji sezoni prvič zbrala v začetku maja, v sklopu priprav na evropsko ligo, v kateri so priložnost za dokazovanje in pridobivanje izkušenj dobili predvsem mladi igralci. Za svetovno prvenstvo bodo selektorju Kovaču na voljo vsi najboljši slovenski odbojkarji, ki so po napornih klubskih sezonah in dolgih letih igranja za izbrano vrsto dobili več počitka.

"Z veliko nestrpnostjo pričakujem začetek priprav, saj menim, da ima Slovenija odlično reprezentanco in lahko na svetovnem prvenstvu doseže dober rezultat. Upam, da bodo igralci na priprave prišli spočiti in motivirani, da bodo lahko čim boljše in čim bolj trdo delali in na svetovno prvenstvo prišli dobro pripravljeni, v idealni formi," je uvodoma dejal Kovač.

Srbski strateg, ki je na klop slovenske reprezentance sedel lani in Slovenijo prvič popeljal na svetovno prvenstvo in tudi do zmage v drugi kakovostni skupini svetovne lige, je na priprave v Kranjsko Goro poklical 18 odbojkarjev, a sta Matic Videčnik in Jure Okroglič udeležbo odpovedala. Videčnika ne bo zaradi družinskih razlogov, Okrogliča zaradi poškodbe, s katero je imel težave že v evropski ligi. Bodo pa Kovaču po potrebi na voljo še trije odbojkarji s širšega spiska, sprejemalec Žiga Štern, korektor Jernej Detela in prosti igralec Klemen Hribar.

"S štabom smo na priprave poklicali 18 igralcev, a je prišlo do nekih odpovedi. To mi ni všeč, saj menim, da je igrati za svojo državo čast in da je čast nositi dres svoje države. Vsak igralec bi moral na to biti ponosen. Razlogi za odpoved so sicer navedeni, a jih ne bom komentiral. Naj vsak razmišlja o sebi," je dodal Kovač, ki je pripravil naporen program dela.


Bazični del priprav bodo naši fantje že tradicionalno opravili v Kranjski Gori, nato pa se bodo preselili v Maribor. V sklopu priprav bodo odigrali tudi dve pripravljalni tekmi z evropskimi podprvaki, Nemci, predvidoma 23. in 24. avgusta v Nemčiji. Najpomembnejši del priprav bo predstavljal močan mednarodni turnir v Ljubljani, na katerem bodo, ob slovenski izbrani vrsti, nastopile še tri reprezentance z vrha svetovne lestvice, ZDA, Kanada in Iran.

* Seznam reprezentance Slovenije SP 2018:
- podajalci: Uroš Planinšič (Maribor), Dejan Vinčič (Czarni Radom), Gregor Ropret (Karlovarsko);
- korektorja: Mitja Gasparini (Korean Air Jumbos), Tonček Štern (Blu Volley Verona);
- srednji blokerji: Dane Mijatović (Noliko Maaseik), Jan Kozamernik (Trentino Volley); Sašo Štalekar (Calcit Volley), Alen Pajenk (Blu Volley Verona);
- sprejemalci: Rok Možič (Maribor), Jan Klobučar (Bedzin), Klemen Čebulj (Powervolley Milano), Tine Urnaut (Azimut Modena), Alen Šket (Fenerbahce);
- prosta igralca: Urban Toman (Triglav Kranj), Jani Kovačič (ACH Volley Ljubljana).

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike