ana dolinar Odkrito.si

Ani Dolinar zaradi zapletov prekinili nosečnost

mešalec1 Svet24.si

Bodo nove hiše Slovencev ostale prazne in ...

Apokaliptična Petisvet

Nostradamus videl, kaj nas čaka

mešalec1 Svet24.si

Bodo nove hiše Slovencev ostale prazne in ...

loser kamnolom Svet24.si

Maja je porabila "zlate palice" iz kamnoloma

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Kako je bila Helena Blagne videti v resnici?

nu
nu
0 05.02.2018 08:02:24

Odštevanje do VELIČASTNEGA večera v Stožicah. Vstopnica za tekmo SLOVENIJA – RUSIJA bo vredna suhega zlata

Martin Metelko
Slovenska futsalska reprezentanca bo drevi ob 21. uri v Stožicah igrala četrtfinalni obračun evropskega prvenstva. Tekmec bo aktualni evropski podprvak Rusija, ki je v vseh pogledih favorit, a Slovenci se tudi zavoljo bučne podpore ne predajajo vnaprej.

Izbranci Andreja Dobovičnika so na prvenstvu v Stožicah dvakrat igrali pred polno dvorano oziroma pred več kot 10.000 gledalci, tako veličastna bo podoba največje dvorane na sončni strani Alp tudi nocoj. Organizatorji so namreč sporočili, da je na voljo le še 1500 vstopnic, zato se vsi, ki si želite biti del velikega spektakla podvizajte in si čim prej priskrbite dragocen košček papirja, ki bo drevi vreden suhega zlata

Slovenija bo sicer poskušala izboljšati svoj največji uspeh na prvenstvih stare celine, to je bil doslej četrtfinale iz Belgije 2014. Naši reprezentanti bi se s tretjo zmago na evropskih prvenstvih prvič v zgodovini prebili v polfinale tovrstnih turnirjev. A nasproti jim bo stal v futsalskem svetu cenjen tekmec iz Rusije, ki ima v svojih vrstah ob kakovostnih ruskih igralcih tudi bogat brazilski pridih v obliki izkušenih Ederja Lime, Robinha in Romula.

Za nameček niti zgodovina medsebojnih tekem ne govori v prid Slovenije. Ta je na devetih dosedanjih tekmah zbrala en neodločen izid, kar osemkrat pa je bila poražena. Nazadnje sta se ekipi srečali leta 2012, ko so Slovenci v Velenju in Litji izgubili z 1:2 oziroma 1:3. Na evropskih prvenstvih pa sta se ekipi nazadnje merili leta 2010 na Madžarskem, ko so Rusi zmagali s 5:1. Tudi stavnice vlogo velikega favorita namenjajo Rusom, sicer evropskim prvakom leta 1999.

A v slovenskem taboru se ne predajajo vnaprej, posebej ob dejstvu, da bo v Stožicah znova vroče vzdušje. "Zdaj, ko smo začeli, ne bomo kar končali. Zdaj gremo do konca," je po tekmi z Italijo v šaljivem tonu povedal Dobovičnik in resneje nadaljeval: "Že pred prvenstvom smo vedeli, da če napredujemo iz skupine, potem naletimo na nekoga še močnejšega."

Danes bo na sporedu še en četrtfinale, ob 18. uri se bosta merila Srbija in Kazahstan. Srbija brani četrto mesto s prejšnjega EP, Kazahstan pa bron.

Članki iz rubrike