favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 04.02.2018 22:26:15

Španci s tesno zmago na vrh. Za nagrado v četrtfinalu nad Ukrajince

Martin Metelko
Španska futsalska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Ljubljani v zadnji tekmi skupine D premagala Azerbajdžan z 1:0 (1:0). Tako je osvojila prvo mesto v skupini D in se prebila v četrtfinale, kamor je bil že prej uvrščen Azerbajdžan.

Španijo v četrtfinalu čaka Ukrajina, Azerbajdžan pa Portugalska. Ti dve tekmi bosta na sporedu v torek. Že v ponedeljek ob 18. uri pa se bo začela prva četrtfinalna tekma med Srbijo in Kazahstanom, ob 21. uri pa še med Slovenijo in Rusijo.


Branilko naslova Španijo po današnji minimalni, a zasluženi zmagi v četrtfinalu čaka Ukrajina, Azerbajdžan, ki je izgubil vseh pet dosedanjih tekem s Španci, pa Portugalska. Ti dve tekmi bosta na sporedu v torek. Že v ponedeljek ob 18. uri pa se bo začela prva četrtfinalna tekma med Srbijo in Kazahstanom, ob 21. uri pa še med Slovenijo in Rusijo.

Španci so bili v prvem polčasu boljši tekmec. Kazahstanci si v prvih 15 minutah niso pripravili resnejše priložnosti z izjemo strela Vassoure v deveti minuti, ko je dobro posredoval Paco Sedano.

Na drugi strani pa so Španci praktično ves čas pritiskali proti vratom Azerbajdžana, tako da je bil kar nekajkrat na preizkušnji Rovšan Husejnli.

V osmi minuti so Španci izpeljali lepo akcijo, a jo je ob koncu zapravil Solano, ki je iz bližine zadel vratnico. Branilci naslova pa so bili za podjetnejšo igro nagrajeni v 14. minuti, ko je Joselito podal iz kota, Pola je prišel pred svojega čuvaja in učinkovito zaključil s strelom ob vratnici.

V uvodu drugega polčasa so prvi resneje zagrozili Španci prek Pole, a je dvoboj z njim dobil Husejnli. Zatem so nekajkrat poskusili tudi Azerbajdžanci a brez uspeha in prave nevarnosti.

Po nekajminutnem zatišju je v 30. minuti Hataj Bagirov lepo preigraval in na koncu zatresel prečko, pozneje pa so bili iz obetavnih akcij trikrat premalo natančni Španci. Dobro sekundo pred koncem so imeli Azerbajdžanci, ki so poskušali v zadnjih minutah z igralcem več, še eno priložnost s prostega strela, toda ob preusmerjeni žogi se je izkazal Sedano.

IZID:

Španija - Azerbajdžan 1:0 (1:0)

Dvorana Stožice, gledalcev 3076, sodnika: Kadikov (Rus) in Zahovič (Slo).
Strelec: 0:1 Pola (14.).
Azerbajdžan: Husejnli, Bolinha, Fineo, Eduardo, Farzalijev, Kurdov, Hamazajev, Atajev, Hovdarov, Vassoura, Bagirov, Everton Cardoso, Borisov, Mamadkarimov.
Španija: Sedano, Ortiz, Pola, Miguelin, Alex, Herrero, Tolra, Bebe, Adolfo, Solano, Lin, Lozano, Usin, Joselito.
Rumena kartona: Vassoura, Fineo.
Rdeči karton: /.

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike