andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 02.02.2018 08:33:02

Tudi druga tekma "slovenske" skupine A brez zmagovalca

Martin Metelko
Italijanska in srbska futsalska reprezentanca sta se na tekmi 2. kroga v skupini A evropskega prvenstvu v Ljubljani razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

* Arena Stožice, gledalcev 3527, sodnika: Birkett (Velika Britanija) in Cetin (Turčija).
* Strelca: 1:0 Tomić (30.), 1:1 De Luca (32.)
* Srbija: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević, Momčilović, Vulić, Matijević, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović.
* Italija: Mammarella, Lima, Romano, Honorio, Murilo, Miarelli, Ercolessi, De Luca, De Oliveira, Merlim, Fusari, Fortini, Baron, Calderolli.
* Rumeni kartoni: Radovanović, Milosavac, Kocić; Honorio, Ercolessi
* Rdeč karton: /.

Tudi druga tekma v "slovenski" skupini A evropskega prvenstva v futsalu se je končala brez zmagovalca. Srbija je na uvodni tekmi remizirala s Slovenijo, danes pa še z Italijo. Končni vrstni red skupine bo tako znan v soboto, ko bosta igrali še Slovenija in Italija. Tekma se bo začela ob 20.45.

Prvi nevarni strel je v tretji minuti sprožil Gabriel Lima, toda Miodrag Aksentijević je bil na pravem mestu, tako kot na drugi strani Stefano Mammarella po strelu Marka Perića v isti minuti. Alex Merlim je v peti minuti streljal v Aksentijevića. Srbija je v osmi minuti prišla do lepe priložnosti, ko je Stefan Rakić z bližine žogo poslal v zunanji del gola.

V 11. minuti je Massimo De Luca udaril močno, a naravnost v roke srbskega vratarja. Minuto kasneje je Mladen Kocić žogo poslal v okvir gola, v 13. minuti pa je Fabricio Calderolli iz protinapada lepo zaključil, a je eden od srbskih igralcev žogo izbil v kot.


Pet minut pred koncem polčasa je Italija znova udarila preko Marca Ercolessija, z obrambo se je izkazal Aksentijević, še bližje je bil minuto kasneje Dragan Tomić, ki je žogo poslal za las mimo desnega zgornjega kota italijanskega gola. Na drugi strani je Merlim nastreljal srbskega čuvaja gola. V izdihljajih prvega polčasa bi lahko Italijo v vodstvo popeljal Sergio Romano, a je bil ob strelu premalo zbran.

V 22. minuti je Gabriel Lima prvič v drugem polčasu na preizkušnjo postavil Aksentijevića, ki je bil zanesljiv. Dragan Tomić je v 23. minuti za las streljal mimo vratnice italijanskega gola. Zatem je Merlim po preigravanju prišel do strela, žogo je poslal v Aksentijevića, srbski vratar se je nato izkazal še nekaj sekund kasneje po strelu Ercolessija.

V 25. minuti je znova udaril Merlim, meril natančno, toda Aksentijević se je izkazal z lepo obrambo. Tako kot tudi nekaj trenutkov kasneje, ko je ustavil močan strel Calderollija. Aksentijević se je spreminjal v zvezdo večera, saj je v 26. minuti ubranil dve lepi italijanski priložnosti.

V 30. minuti pa je le padel prvi gol, na veselje številnih srbskih navijačev v italijanski gol. Kocić je udaril s prostega strela, Mammarella je njegov poizkus odbil, do žoge pa je prišel Tomić in jo poslal v gol.

Srbsko veselje ni trajalo dolgo, saj je že v 32. minuti Massimo De Luca med nogami Aksentijevića izenačil na 1:1.

V 33. minuti je Mammarella ubranil strel Slobodanu Rajčeviću, isti igralec pa je dve sekundi kasneje streljal še čez gol.

Do konca tekme je žogo več časa v svoji posesti imela Italija, a je Srbija dovolj dobro stala na igrišču, da njena točka ni bila ogrožena.

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike